Sportsgren i vækst får nye baner efter klager fra naboer og en dramatisk sommer.
2 mins read

Sportsgren i vækst får nye baner efter klager fra naboer og en dramatisk sommer.

Af Christina Frederiksen

Disc Golf: En sport på fremmarch

Disc golf er måske ikke en sportsgren, som alle er bekendt med, men den er på fremmarch, særligt på Fyn.

Udfordringer for Fyns Disc Golf Klub

I løbet af sommeren stod det dog til at gå galt for Fyns Disc Golf Klub (FDGK), da en række naboklager og lukningstrusler af den eksisterende bane i Bolbro skabte usikkerhed for klubben. Hvordan kan man træne disc golf uden en bane?

Nye muligheder for klubben

Der er dog gode nyheder for FDGK. Odense Kommune har givet tilladelse til, at klubben fremover kan etablere en disc golf-bane i Villestofte, bag Fjernvarme Fyn på Villestofte Skovvej 11. Fem huller er allerede etableret, og den 4.-5. november forventes det, at alle 18 huller er klar.

Offentlig adgang til banen

“Det er et offentligt tilgængeligt areal, så alle borgere i Odense er velkomne til at bruge banen,” udtaler Nichlas Lilja, kontaktperson i FDGK. Han tilføjer, at det har været en lang proces at få disc golf på den lokalpolitiske dagsorden, men at klubben nu er stolte over snart at kunne præsentere de nye faciliteter.

Populær sportsgren

FDGKs tidligere hjemmebane i Bolbro har siden sin åbning i 2019 været en af Danmarks mest spillede discgolfbaner, og har lagt jord til flere turneringer og mesterskaber. I 2022 blev der registreret over 18.000 spillede runder på banen.

Nyt kapitel for disc golf på Fyn

Men nu er det altså slut med disc golf i Bolbro. FDGK får en ny bane i Villestofte, som alle kan benytte. Klubben opfordrer dog til, at man parkerer ved Plejehjemmet Villestofte for at undgå parkering langs Villestofte Skovvej.

Forfatterens konklusion

Christina Frederiksen konkluderer: “Til trods for udfordringer, har Fyns Disc Golf Klub formået at finde en løsning, der ikke kun sikrer sportens fremtid på Fyn, men også gør det muligt for alle odenseanere at prøve kræfter med disc golf.”

Læs mere om den nye bane her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *