Højgaard giver forklaring på afvisning af milliontilbud fra Saudi-Arabien.
3 mins read

Højgaard giver forklaring på afvisning af milliontilbud fra Saudi-Arabien.

Omskrevet artikel:

Dansk Golfstjerne Deltager i Prestigefyldt Turnering

Nicolai Højgaard, Danmarks bedst rangerede golfspiller og nummer 38 i verden, vil torsdag eftermiddag tage sin golfkølle i hånden og sigte mod en meget speciel green. Højgaard vil nemlig begynde sin deltagelse i The Masters, en af de fire største og mest prestigefyldte golfturneringer, kendt som majors.

Dette markerer den 23-årige Nicolai Højgaards første gang i denne turnering. Men hans deltagelse kunne have været anderledes, hvis han havde accepteret et bestemt tilbud.

Sagde Nej til Saudiarabisk Golftour

Højgaard blev tilbudt at blive en del af den saudiarabiske golftour, LIV Golf. Han har dog afvist dette tilbud, som han fortæller til TV 3 Sport. “De tilbyder jo mange penge, og det har de gjort til mange spillere, så man skal jo veje det op: Hvornår rammer du en limit, hvor det er en no brainer? For mig var det ikke den rigtige beslutning,” siger han.

LIV Golf blev lanceret i 2021, og i 2022 løb den første turnering af stablen. Touren har modtaget kritik, blandt andet fordi den er finansieret af Saudi-Arabien, og fordi den har brugt en formue på at lokke spillere væk fra de traditionelle tours.

Prisen for at Takke Ja til LIV Golf

Selvom det saudiarabiske tilbud var økonomisk attraktivt, ville der sportsligt være en pris at betale for at takke ja. Hvis Højgaard blev en del af den saudiarabiske golftour, ville han have sværere ved at deltage i prestigefyldte turneringer som The Masters. Dette skyldes, at LIV Golf ikke er en del af den officielle verdensrangliste, hvilket er nødvendigt for at kvalificere sig til major-turneringerne.

Invitationer fra The Masters

Arrangøren af The Masters kan dog stadig udsende særlige invitationer til spillere fra den saudiarabiske golftour. I år har kun Joaquín Niemann fra Chile modtaget en sådan invitation.

Danske Deltagere ved The Masters

Udover Nicolai Højgaard deltager også danske Thorbjørn Olesen i The Masters. I alt vil 89 af verdens bedste golfspillere deltage i The Masters, som begynder torsdag og spilles til og med søndag.

Forfatterens Citat

“For golfelskere er The Masters en af de mest spændende turneringer i verden. Det er en stor ære for Nicolai Højgaard at deltage, og vi ser frem til at følge hans præstationer,” siger forfatteren af webstedet.

Forfatterens Konklusion

“Selvom det saudiarabiske tilbud var økonomisk attraktivt, har Nicolai Højgaard truffet en beslutning, der viser hans dedikation til sporten. Hans deltagelse i The Masters er et bevis på hans talent og hårdt arbejde, og vi ønsker ham alt det bedste i turneringen,” konkluderer forfatteren af webstedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *