Golfmagasinet på TV MIDTVEST besøger en af verdens mest unikke golfbaner
3 mins read

Golfmagasinet på TV MIDTVEST besøger en af verdens mest unikke golfbaner

Heimaey: En Ø med Vulkanisk Golfbane

Heimaey, en ø på 13,4 kvadratkilometer, er en del af Vestmannaøerne syd for Island. Den er kendt for sit undersøiske vulkansystem, der for 50 år siden udløste et kraftigt vulkanudbrud mindre end fem kilometer fra det sted, hvor golfspillere nu svinger deres køller.

Et Voldsomt Udbrud

I 1973 blev øens cirka 4000 indbyggere overrasket af et voldsomt udbrud fra vulkanen Eldfell. Det skete klokken to om natten den 23. januar. Utroligt nok var der ingen dødsfald, men en tredjedel af øens huse blev ødelagt og dækket af lava i de efterfølgende timer og dage.

Mindearrangementer på Heimaey

Hvert år afholdes der forskellige arrangementer på Heimaey for at mindes de dramatiske begivenheder. Et af disse arrangementer er golfturneringen Vulcano Open, der afholdes på øens spektakulære golfbane. Banen er anlagt i et urgammelt vulkankrater, men er stadig stor nok til at rumme en 18-hullers golfbane.

Vulcano Open finder i år sted den 7. juli og har deltagere fra hele verden. Alle golfspillere med et registreret handicap kan deltage, og turneringen fortsætter langt ud på natten under midnatssolen.

En Forbedret Golfbane

Ved vores seneste besøg på Vestmannaøerne kunne vi konstatere, at golfbanen nu er i bedre stand end ved vores besøg i 2011. Den er nu en af verdens mest unikke golfbaner, hvor de gamle kratervægge fungerer som et amfiteater og giver læ på den ene halvdel, mens vinden fra Atlanterhavet har frit spil på den anden halvdel af de 18 huller.

Klubhuset er blevet renoveret og udvidet, og der gøres en stor indsats for at gøre 2023-udgaven af Vulcano Open til en milepæl.

Golfmagasinet og Island

I vores nye udgave af Golfmagasinet har vi en reportage fra vores tur sidste sommer og fortæller også om vores videre rejse rundt til mange af de andre næsten 70 golfbaner på sagaøen. Og så er der også naturoplevelser i verdensklasse. Hvis der er et sted, hvor golf og rå, utæmmet natur går op i en højere enhed, så er det på Island.

50-års Jubilæum i Viborg

I 1973, samme år som vulkanudbruddet på Heimaey, blev golfklubben i Viborg stiftet. Det var en hård fødsel i to forsøg, fortæller formanden for Viborg Golfklub, Mogens Andersen. I dag er det en af Danmarks største klubber med 27 huller, en Pay and Play-bane og et udvidet og nyrenoveret klubhus.

“Golf i Danmark har altid været præget af mænd. Det er vi ved at få ændret, og nu lever Viborg næsten op til Dansk Golf Unions målsætning om, at mindst 33 procent af en klubs medlemmer bør være kvinder,” fortæller Viborg Golfklubs næstformand Annemarie Bjerresgaard Jensen.

Forfatterens Konklusion

Forfatteren konkluderer, at både Heimaey og Viborg Golfklub repræsenterer unikke aspekter af golfkulturen. På Heimaey kombineres golf med dramatiske naturoplevelser, mens Viborg Golfklub viser en positiv udvikling i kønsfordelingen blandt golfspillere i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *