Golfklub og benzinstationer er nu klassificeret som beskyttede naturområder.
1 min read

Golfklub og benzinstationer er nu klassificeret som beskyttede naturområder.

Omstridt Beskyttelse af Natur i Danmark

Det er ikke kun i Slagelse Kommune, at områder, der er udpeget som beskyttet natur, møder kritik fra eksperter. På landsplan findes der både tankstationer og golfbaner på de arealer, som Danmark rapporterer til EU som værende beskyttet natur.

Overdrevet Beskyttelse

Ifølge Carsten Rahbek, professor i biodiversitet ved Københavns Universitet, er dette et resultat af, at Danmark har været meget generøs i udpegningen af områder med beskyttet natur. Han påpeger, at halvdelen af Natura 2000-områderne på land ikke har noget med natur at gøre. Herunder produktionsmarker, skovplantager og byrester, samt Københavns Golf Klub og benzinstationer. Rahbek er også medlem af det offentligt udpegede Biodiversitetsråd.

Miljøstyrelsens Indrømmelse

Miljøstyrelsen indrømmer, at der er dele af de udpegede områder, som ikke indeholder natur. Derfor har de nu ændret betegnelsen for de indberettede områder til “beskyttede arealer”.

Citat fra Forfatteren

“Forvaltningen af beskyttede naturområder i Danmark har længe været genstand for kritik. Denne artikel kaster lys over problemets omfang og viser, at det ikke kun er i Slagelse, men over hele landet, at der er uoverensstemmelser mellem de officielle rapporter og virkeligheden.”

Konklusion

“Det er tydeligt, at der er behov for en mere præcis og ærlig rapportering af beskyttede naturområder i Danmark. Det er vigtigt for vores lands biodiversitet og for vores forpligtelser over for EU, at vi tager denne opgave alvorligt.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *