Viktor Axelsen leder et stort dansk hold til verdensmesterskabet i badminton ifølge TV 2 Fyn.
2 mins read

Viktor Axelsen leder et stort dansk hold til verdensmesterskabet i badminton ifølge TV 2 Fyn.

Badminton Danmark annoncerer truppen til Thomas og Uber Cup

Badminton Danmark har offentliggjort deres trup til de kommende Thomas og Uber Cup-turneringer, ifølge en pressemeddelelse udsendt fredag.

Viktor Axelsen på holdet trods flytning til Dubai

Viktor Axelsen, som flyttede til Dubai efter sin triumf ved sommerens OL i Tokyo, er stadig en del af holdet. Badminton Danmark bekræftede dette allerede i slutningen af august, hvor de understregede, at Axelsen fortsat vil være aktuel for landsholdet.

Stor trup udtaget for at modstå skader og sygdom

For at kunne håndtere eventuelle skader og sygdomme har Badminton Danmark udtaget en stor trup. “Vi har valgt at benytte os af muligheden for at udtage bredt. Vi vil gerne kunne være fleksible, såfremt vi får en lang turnering, hvor der er mulighed for at hvile nogle kræfter, hvis den situation opstår,” udtaler cheflandstræner Kenneth Jonassen i pressemeddelelsen.

Det danske hold

Ud over Axelsen består det danske hold af Anders Antonsen, Hans-Kristian Vittinghus, Kim Astrup, Anders Skaarup, Mads Pieler Kolding og Mathias Christiansen. Alle disse spillere har tidligere repræsenteret Danmark. Fem nye spillere kan få debut ved Thomas Cup: Rasmus Gemke, Victor Svendsen, Frederik Søgaard, Lasse Mølhede og Jeppe Bay.

Kvindernes hold til Uber Cup

Holdet til kvindernes hold-VM, Uber Cup, er også blevet udtaget. Her er 11 spillere udtaget, herunder Mia Blichfeldt, Line Kjærsfeldt, Line Christophersen, Sara Thygesen, Maiken Fruergaard og Mette Poulsen. Julie Dawall, Alexandra Bøje, Amalie Magelund, Freja Ravn og Amalie Schulz kan debutere.

Målsætninger for turneringerne

For Thomas Cup er målet at vinde en medalje, mens målet for Uber Cup-holdet er at avancere fra det indledende puljespil. Turneringerne afvikles i Ceres Park & Arena fra den 9. til 17. oktober.

Citat fra forfatteren

“Badminton Danmark har sammensat et stærkt og alsidigt hold til de kommende Thomas og Uber Cup-turneringer. Med erfarne spillere som Viktor Axelsen og nye talenter på vej, ser fremtiden for dansk badminton lys ud.”

Konklusion fra forfatteren

“Med denne trup viser Badminton Danmark deres evne til at tilpasse sig og være fleksible under turneringer. Det bliver spændende at se, hvordan de nye spillere vil præstere på den internationale scene.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *