Kulturminister udtaler sig om fyring af badmintontræner: Mener der er blevet reageret for hurtigt.
2 mins read

Kulturminister udtaler sig om fyring af badmintontræner: Mener der er blevet reageret for hurtigt.

Kulturminister udtaler sig om fyring af badmintontræner: Mener der er blevet reageret for hurtigt.

Kim Nielsen, tidligere assistenttræner for det danske badmintonlandshold, fyret af Badminton Danmark

Kim Nielsen, tidligere assistenttræner for det danske badmintonlandshold, blev afskediget af Badminton Danmark torsdag. Afskedigelsen kom efter en intern sag, hvor forbundet reagerede på flere henvendelser fra spillere vedrørende Nielsens adfærd. Spillernes klager omhandlede primært Nielsens hårde tone på træningsbanen.

Sagen fanger kulturministerens opmærksomhed

Kulturminister Joy Mogensen har nu rettet sin opmærksomhed mod sagen. Selvom hun ikke har specifik viden om den konkrete sag, har historier fra anonyme kilder i forskellige medier om upassende opførsel fra Kim Nielsen fået hende til at indkalde Danmarks Idræts Forbund (DIF) og Team Danmark til et møde.

Mogensen understreger vigtigheden af at respektere hinandens grænser, især når der er meget på spil. Hun mener, at pressede situationer ikke giver ret til at overskride folks grænser.

Paralleller til tidligere sager

Kulturministeren drager paralleller til en tidligere sag om Dansk Svømmeunions træningsmetoder fra 2003 til 2012. En DR-dokumentar afslørede, hvordan landstrænere nedgjorde nogle af Danmarks største svømmestjerner med nedladende kommentarer og offentlige vejninger. Denne kultur havde alvorlige konsekvenser og påvirkede også ungdomsrækkerne.

En uvildig undersøgelse af forholdene i svømmeunionen er i gang og forventes afsluttet i november. Undersøgelsen omfatter også den generelle kultur og trivsel i de danske elitetræningsmiljøer.

Forebyggelse af fremtidige sager

Kulturministeren ønsker at være på forkant med eventuelle fremtidige sager. Derfor blev der i foråret oprettet en whistleblower-ordning, der skulle hjælpe atleter med at dele deres historier.

Mogensen understreger, at det er vigtigt at udvikle talenter på en ansvarlig måde. Hun mener, at det er vigtigt at få klarlagt kulturen og miljøet i elitemiljøerne for at undgå mistanke.

Citat fra forfatteren

“Denne sag understreger vigtigheden af at have en sund og respektfuld kultur i sportens verden. Det er afgørende, at alle føler sig trygge og respekterede, uanset om de er på toppen af deres karriere eller stadig er i udviklingsfasen,” siger forfatteren af artiklen.

Konklusion

Forfatteren konkluderer: “Det er klart, at der er behov for en løbende dialog og opfølgning på kulturen i vores sportsmiljøer. Vi skal sikre, at alle atleter behandles med respekt og værdighed, uanset deres niveau eller status.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *