Den danske superserv, der tidligere har skabt bekymring, bliver nu forbudt.
3 mins read

Den danske superserv, der tidligere har skabt bekymring, bliver nu forbudt.

Omskrivning:

Det Internationale Badmintonforbund forbyder dansk spillers ‘superserv’

Det Internationale Badmintonforbund (BWF) har med øjeblikkelig virkning forbudt den særlige serv, som den danske badmintonspiller Marcus Rindshøj tidligere på foråret benyttede i en turnering i Polen. Dette blev offentliggjort på forbundets hjemmeside.

En serv der ændrer spillet

Serven, der hurtigt fik navnet ‘superserv’, er karakteriseret ved et skru i fjerbolden, der gør den næsten umulig at returnere. Dette har ført til, at BWF har forbudt serven ved det kommende VM for hold, der spilles fra den 14. til 21. maj.

BWF-præsident Poul-Erik Høyer udtaler, at forbundet hilser spillere velkommen, der ønsker at innovere og eksperimentere med teknikker for at skabe konkurrencefordele. Dog har de modtaget feedback fra badmintonverdenen, herunder BWF Athletes’ Commission, der udtrykker bekymring over, at denne ‘spin-serve’ kan have en negativ indflydelse på spillet.

Midlertidigt forbud indført

Forbuddet er dog kun midlertidigt og gælder frem til og med den 29. maj. BWF begrunder det tidsbegrænsede forbud med, at de ønsker at undgå et scenarie, hvor det kommende Surdiman Cup bliver en platform til at teste den nye ‘spinserv’ og i sidste ende forstyrre konkurrencerne.

Poul-Erik Høyer udtaler, at BWF følte, at det var bedst at forbyde ‘spinserven’, indtil BWF Council mødes igen den 29. maj til yderligere diskussion og overvejelse.

‘Superserven’ ændrer spillets dynamik

Marcus Rindshøj introducerede badmintonverdenen for sin nye ‘superserv’ ved turneringen Polish Open i slutningen af maj. Ved denne serv tager man fat i korken og spinder den ved at give den et smølfespark. Dette resulterer i, at bolden krøller, vender og drejer, når den flyver over nettet.

Rindshøj har tidligere udtalt, at serven er svær at returnere, da den drejer mange forskellige veje, og modstanderen ved aldrig, hvornår korken peger den rigtige vej.

Forbud mod spinserv

Det nye midlertidige forbud betyder dog, at det ikke længere er tilladt at lave spin i fjerbolden, og at fjerbolden skal rammes i bunden af korken med ketsjeren.

Danmark møder Singapore søndag den 14. maj klokken 11. Du kan følge turneringen på TV 2 Sport.

Citat fra forfatteren

“Denne beslutning fra BWF viser, at spillets integritet er af største betydning. Det vil være interessant at se, hvordan dette forbud vil påvirke spillet og spillernes strategier fremover.”

Konklusion

Det midlertidige forbud mod ‘superserven’ viser, at BWF er villig til at tage skridt for at bevare badmintonsportens integritet. Det bliver spændende at se, hvordan denne beslutning vil påvirke fremtidige kampe og spillernes taktikker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *