Korea sikrer sig herredouble-titlen og opnår rekordhøst ved badmintonverdensmesterskaberne.
3 mins read

Korea sikrer sig herredouble-titlen og opnår rekordhøst ved badmintonverdensmesterskaberne.

Historisk sejr for Sydkorea ved Badminton VM i København

Den sydkoreanske badmintonduo, Seo Seung-jae og Kang Min-hyuk, har skrevet historie ved at vinde guld i herredouble ved verdensmesterskaberne i Danmark. Dette har resulteret i en rekordstor medaljehøst for Sydkorea.

Seo og Kang, der er rangeret som verdens nummer 6, besejrede det 11.-placerede danske hold, Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen, med cifrene 14-21, 21-15, 21-17 i herredoublefinalen ved Badminton World Federation World Championships i København. Seo og Kang er det første sydkoreanske herredoublehold, der vinder en verdensmestertitel siden 2014.

Dobbelt guld til Seo Seung-jae

Tidligere samme dag på samme bane i Royal Arena, havde Seo dannet par med Chae Yu-jung og vundet guld i mixed double. Med sejren i herredouble blev Seo den tredje sydkoreanske spiller nogensinde til at vinde to guldmedaljer ved et enkelt verdensmesterskab.

Herredoubleguldet var Sydkoreas tredje titel den søndag, da verdens nummer 1, An Se-young, tidligere havde vundet guld i damesingle. Dette repræsenterer Sydkoreas største guldmedaljehøst ved et enkelt verdensmesterskab i turneringens 46-årige historie. Sydkorea vandt tidligere to titler hver i 1985, 1991 og 1999.

Optakt til de Asiatiske Lege

Disse medaljevindende præstationer lover godt for Sydkoreas udsigter ved de Asiatiske Lege, der begynder næste måned i Hangzhou, Kina. Ved de foregående Asiatiske Lege i 2018, lykkedes det ikke for Sydkorea at vinde nogen medaljer i badminton, hvilket var første gang siden 1978.

Seo og Kangs vej til guld

I herredoublefinalen startede Astrup og Rasmussen stærkt ud med en tidlig føring på 8-2. Trods en udligning til 9-9 fra Seo og Kang, formåede det danske par at tage første sæt med 21-14. Seo og Kang kom dog stærkt tilbage i andet sæt, hvor de vandt med 21-15, og i tredje sæt sikrede de sig verdensmestertitlen med en sejr på 21-17.

“I kan ikke forestille jer, hvor utroligt det er at vinde to verdensmesterskabstitler på én dag,” sagde Seo i et interview på banen efter medaljeceremonien.

Kommentar fra forfatteren

“Forfatterens kommentar: Denne historiske sejr for Sydkorea ved Badminton VM understreger landets styrke og dygtighed inden for sporten. Seo Seung-jae og Kang Min-hyuks præstationer vil uden tvivl inspirere den næste generation af badmintonspillere i Sydkorea.”

Konklusion

“Forfatterens konklusion: Med denne imponerende præstation har Sydkorea cementeret sin position som en global badmintonmagt. Landets succes ved dette verdensmesterskab lover godt for fremtidige internationale turneringer, herunder de kommende Asiatiske Lege.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *