Viktor Axelsen tjener betydeligt mindre end Holger Rune, viser forskel i indkomst | TV 2 Fyn.
2 mins read

Viktor Axelsen tjener betydeligt mindre end Holger Rune, viser forskel i indkomst | TV 2 Fyn.

Indtjeningsforskelle mellem Tennis og Badminton

Til trods for deres individuelle succeser har Holger Rune, en tennisspiller, tjent mere end seks gange så meget som badmintonspilleren Viktor Axelsen i 2022. Denne forskel beløber sig til en svimlende 15 millioner kroner mere i præmiepenge.

Årsager til indtjeningsforskellen

Den primære årsag til denne forskel er ret ligetil. Tennis er en mere lukrativ sport end badminton, hvilket påvirker Viktor Axelsens indtjening. Ifølge Kenneth Cortsen, er badmintons manglende popularitet i Nordamerika og Europa en faktor, der reducerer Axelsens brandingværdi sammenlignet med andre sportsstjerner.

Badminton har ikke haft samme succes som tennis med at globalisere sporten. “Sportsgrenens globale popularitet er afgørende. Herre- og dametennis er blevet en global karavane og et produkt, der virkelig har hævet den kommercielle værdi og modenhed over tid,” forklarer Cortsen.

Sponsorindtægter også lavere for Badmintonspillere

Udover forskellene i præmiepenge, tjener Viktor Axelsen også betydeligt mindre end Holger Rune og andre sportsstjerner på sponsorater og indtjening uden for banen. På grund af badmintons manglende globale karavane, er sponsorer ikke lige så interesseret i verdens bedste badmintonspiller.

Cortsen vurderer, at forskellen i indtjening fra sponsorater er lige så markant som forskellen i præmiepenge. “Viktor Axelsen er fantastisk og har en interessant personlighed. Han er intelligent og ambitiøs, og er god foran kameraet, hvilket mange sponsorer sætter pris på, især i Danmark. Men det er et relativt lille marked, så han skal også arbejde hårdt i Asien,” siger Cortsen.

Axelsen har lært flydende kinesisk for at øge sin brandingværdi og dermed også indtjening uden for banen på det store kinesiske marked.

Badmintons historiske udfordring med indtjening

Det er ikke en ny tendens, at der er flere penge at tjene på tennisbanen end på badmintonbanen. Dette har været tilfældet i årtier.

Forfatterens citat

“Denne artikel belyser de økonomiske udfordringer, der er forbundet med at være en professionel badmintonspiller sammenlignet med en tennisspiller. Det er klart, at der er behov for mere global opmærksomhed og investering i badminton for at bringe sporten på niveau med tennis,” siger forfatteren af artiklen.

Forfatterens konklusion

Forfatteren konkluderer: “Selvom Viktor Axelsen er en af verdens bedste badmintonspillere, er hans indtjeningspotentiale begrænset af sportens manglende globale popularitet og kommercielle værdi. For at øge indtjeningen og populariteten af badminton, er det nødvendigt med en større global indsats og investering.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *