‘Fejl resulterede i ulovlig reklame under Denmark Open’
2 mins read

‘Fejl resulterede i ulovlig reklame under Denmark Open’

Omskrivning:

Reklamefejl ved Victor Denmark Open Badmintonturnering

Det er ikke ualmindeligt at se reklamer på banderne i sportsverdenen, uanset om det er på håndbold-, fodbold-, tennis- eller badmintonbaner. Således er det også tilfældet ved den store danske badmintonturnering Victor Denmark Open, der afholdes i disse dage. Her har virksomheder som Danfoss, Victor og Grundfos sponsoreret banderne langs halvgulvet i Odense.

Uventet virksomhedsnavn dukker op

Torsdag blev der dog observeret en reklame for en virksomhed, som ikke skulle have været der. Under herredoublekampen mellem Mohammad Ahsan og Hendra Setiawan fra Indonesien og malaysiske Aaron Chia og Wooi Yik Soh, blev en bandereklame for bettingfirmaet 1XBet vist på tv-signalet.

1XBet er en online bettingvirksomhed, hvis hjemmeside blev lukket ned i Danmark i 2018, da den ikke har tilladelse til at udbyde spil i landet. Det er derfor ulovligt at reklamere for virksomheden ifølge dansk lovgivning.

Badminton Danmark beklager fejlen

Badminton Danmark, der arrangerer turneringen, har udtalt, at det var en fejl, at bandereklamen for 1XBet blev vist. “Vi beklager naturligvis, at det er sket, og vi er opmærksomme på det fremadrettet, så det ikke sker igen,” skriver presse- og kommunikationschef i Badminton Danmark, Jonas Kildegaard Rasmussen, i en sms til DR Sporten.

Reklamen blev hurtigt fjernet

Jonas Kildegaard Rasmussen forklarer, at bandereklamen for 1XBet ikke var synlig for tilskuerne i hallen, da det var en digital bande. Reklamen var kun synlig på tv-signalet, når der blev vist billeder fra det kamera, der primært blev brugt under spillet. “Der er tale om en såkaldt digital bande, som er synlig på ét af de to tv-signaler, som sendes ud i verden. Her var der ganske enkelt sket en fejl af, hvilket tv-signal der skulle sendes ud til de danske tv-stuer, og lige så snart fejlen blev opdaget, blev det ændret til det rigtige tv-signal,” fortæller Jonas Kildegaard Rasmussen.

Citat fra forfatteren

“Vi beklager naturligvis, at det er sket, og vi er opmærksomme på det fremadrettet, så det ikke sker igen,” – Jonas Kildegaard Rasmussen, presse- og kommunikationschef i Badminton Danmark.

Konklusion

Fejlen blev hurtigt rettet, og Badminton Danmark har udtrykt sin beklagelse over situationen. Det Internationale Badmintonforbund har ikke kommenteret sagen, men henviser til Badminton Danmarks udtalelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *