Dansk landsholdsspiller overvejer brug af halsbeskytter efter dødsulykke.
2 mins read

Dansk landsholdsspiller overvejer brug af halsbeskytter efter dødsulykke.

Opdatering: Denne artikel indeholdt tidligere en fejl, der angav, at halsbeskyttelse ikke var et krav i den danske ishockeyliga. Efter udgivelsen er DR Sporten blevet opmærksom på, at dette udstyr faktisk er obligatorisk ifølge reglementet. Dette er blevet meddelt til Danmarks Ishockey Union, der ikke var bekendt med reglen, ifølge administrationschef Claus Fonnesbech.

Tragisk dødsfald i ishockey

I weekenden blev ishockeysporten ramt af en tragisk hændelse. Amerikanske Adam Johnson døde under en kamp i den engelske liga, efter han blev ramt på halsen af en modstanders skøjteklinge. Dette tragiske dødsfald har genoplivet debatten om nødvendigheden af bedre halsbeskyttelse for ishockeyspillere. I mange lande, herunder Danmark, er det ikke et krav, at spillere skal bære halsbeskyttere.

Opfordring til bedre beskyttelse

Morten Poulsen, kaptajn hos Herning Blue Fox i den bedste danske ishockeyliga og veteran med over 200 landskampe, mener, at en sådan regel burde indføres. Han påpeger dog, at det ikke er en simpel sag. Selvom han anerkender behovet for bedre beskyttelse, spiller han og flertallet af spillere i den danske liga ikke med halsbeskyttere.

Halsbeskyttelse: En nødvendighed eller gener?

En spiller, der altid har brugt halsbeskytter, er Rungsted-spilleren Morten Jensen. Han mener, at det burde være et krav i Danmark, ligesom det er i Sverige og Finland. Han sammenligner det med at køre i bil uden sikkerhedssele. Selvom det er sjældent, at en spiller får en skøjte på halsen, er risikoen der stadig.

Forfatterens kommentar

“Denne debat understreger vigtigheden af sikkerhed i sport, især i en sport som ishockey, der kan være farlig. Det er afgørende, at spillere, trænere og ligaer tager dette alvorligt og træffer de nødvendige foranstaltninger for at beskytte spillere,” siger forfatteren af artiklen.

Konklusion

Ifølge forfatteren af artiklen: “Det er klart, at der er behov for en seriøs diskussion om sikkerhed i ishockey, herunder brugen af halsbeskyttere. Mens nogle spillere finder dem generende, kan de potentielt redde liv. Det er op til ligaerne at veje spillernes komfort mod deres sikkerhed og træffe den rette beslutning.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *