Det danske kvindelandshold vinder guld ved EM.
2 mins read

Det danske kvindelandshold vinder guld ved EM.

Danmarks triumf ved EM i badminton

Det danske damehold i badminton triumferede ved EM-finalen med en sejr på 3-1 over Spanien. Det afgørende slag blev leveret af damedoublen Amalie Magelund og Christine Busch.

De danske badmintonkvinder kunne hæve armene i triumf og fejre endnu en guldmedalje. Holdet sikrede sig EM-titlen efter en finalesejr over Spanien på 3-1. Dette er syvende gang ud af ni mulige, at Danmark har vundet EM, og det er den 15. guldmedalje i alt.

Kampresultater: Danmark 3 – 1 Spanien

  • 1. kamp: Line Kjærsfeldt – Carolina Marin: 19-21, 12-21
  • 2. kamp: Mia Blichfeldt – Clara Azurmendi: 21-12, 21-19
  • 3. kamp: Line Christophersen – Beatriz Corrales: 21-9, 21-16
  • 4. kamp: Busch/Magelund – Lopez/Rodriguez: 21-13, 21-13

Finalen blev afgjort over fem kampe, hvilket betød, at Maiken Fruergaard og Sara Thygesen ikke kom i spil, da de var sat til den femte kamp.

Kampenes forløb

Kjærsfeldt var den første danske spiller i aktion mod verdens femtebedste spiller, Carolina Marin. Trods en stærk start fra Kjærsfeldt, endte hun med at tabe til Marin.

Efterfølgende gik Mia Blichfeldt i aktion og leverede en solid præstation, der sikrede en dansk udligning til 1-1.

Line Christophersen var næste dansker på banen. Hun havde ingen problemer mod spanske Corrales og vandt sikkert i to sæt.

Doublen med Busch og Magelund kunne dermed sikre guldet til Danmark. Og det gjorde de uden problemer, da de vandt i to sæt.

Det danske herrelandshold er også i EM-finalen, hvor de møder Frankrig.

Kampen spilles klokken 15, og kan følges på TV 2 Sport og TV 2 Play.

Citat fra forfatteren

“Det var en fantastisk præstation af det danske damehold, der viste stor styrke og taktisk snilde i deres kampe. Det er en stor dag for dansk badminton,” udtaler forfatteren af artiklen.

Konklusion

Forfatteren af artiklen konkluderer: “Med denne sejr cementerer Danmark sin position som en af de førende nationer inden for badminton. Det lover godt for fremtiden.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *