Fodboldprogram for syge med fokus på fællesskab: ‘Spil Bold Mand’
3 mins read

Fodboldprogram for syge med fokus på fællesskab: ‘Spil Bold Mand’

Fodboldhold for mænd med kroniske sygdomme

Hver uge, året rundt, samles 22 modne mænd i Vordingborg I.F. for at spille fodbold. Det unikke ved dette hold, kaldet ‘SPIL BOLD MAND’, er at alle spillerne enten lever med en kronisk sygdom eller er i risiko for at udvikle en.

Fodboldens positive effekter

Jens O. Jensen, en af tovholderne for initiativet og også en af spillerne på holdet, forklarer: “Fodbolden kan noget særligt. Det får drengene frem i os igen. Når bolden ruller, så er vi som børn og giver den gas på banen. Ud over at det får pulsen op og giver sved på panden, så gavner det balancen og reaktionsevnen, når vi spiller fodbold.”

10-års jubilæum for SPIL BOLD MAND

Den 3. april markerer 10-års jubilæet for SPIL BOLD MAND. Holdet blev etableret som et projektsamarbejde mellem DBU, Vordingborg I.F. og Vordingborg Kommune, baseret på forskning der dokumenterede de sundhedsmæssige fordele ved at spille fodbold for personer med kroniske sygdomme.

Donation fra Lars Larsens JYSK Fond

Holdet har modtaget en donation fra Lars Larsens JYSK Fond, som har gjort det muligt at anskaffe spillertøj til hele holdet. “Vi er meget glade for støtten fra Lars Larsens JYSK Fond. Det er første gang, vi alle får et komplet sæt tøj som både skal bruges til træning og stævner,” udtaler Jens O. Jensen.

Fællesskabets betydning

Udover motionen er fællesskabet en vigtig del af SPIL BOLD MAND-holdet. Her har spillerne mulighed for at mødes og være sammen med andre, der lever med en diagnose, uden at sygdommene nødvendigvis fylder ret meget. “Hvis jeg skal sætte procenter på, så udgør fællesskabet langt mere end 50 procent af det,” siger Jens O. Jensen.

Om Spil Bold Mand:

Spil Bold Mand blev etableret i 2014 i et samarbejde mellem Vordingborg I.F., Vordingborg Kommune og DBU. Holdet træner hele året rundt og træningen er for alle; både de tidligere fodboldspillere og de helt uøvede. Ud over den ugentlige træning, arrangerer holdet selv fodboldstævner, hvor de møder andre klubber på samme niveau.

Konklusion fra forfatteren af webstedet

“SPIL BOLD MAND er et fantastisk eksempel på, hvordan sport kan bruges til at forbedre livskvaliteten for mennesker, der lever med kroniske sygdomme. Det er ikke kun om motion, men også om fællesskab og støtte,” siger forfatteren af webstedet.

Citat fra forfatteren af webstedet

“SPIL BOLD MAND viser, at fodbold er mere end bare et spil. Det er et værktøj til at forbedre sundhed og skabe fællesskab,” siger forfatteren af webstedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *