Danmark vinder åbningskampen ved VM efter straffeslag i en spændende kamp.
2 mins read

Danmark sejrer i VM ishockeykamp mod Frankrig

Det danske ishockeylandshold har indsamlet to point efter 60 minutters spil ved VM i Slovakiet. I Heinz Ehlers’ første VM-kamp som landstræner, vandt Danmark 5-4 over Frankrig efter en afgørelse på straffeslag.

Kampens forløb

Kampen endte 4-4 i den ordinære spilletid, hvor begge hold havde gode chancer for at sikre sig alle tre point i slutningen og i den efterfølgende overtid, hvor der blev spillet tre mod tre. Afgørelsen skulle findes på straffeslag. Her udnyttede Lars Eller, Mikkel Bødker og Frederik Storm hver deres forsøg, og efter to franske scoringer reddede Sebastian Dahm Frankrigs sidste straffeslag.

Uheldig hændelse for det danske hold

Dahm vil dog næppe huske kampen med glæde, da han fik en ufrivillig hovedrolle med et spektakulært drop, der satte Frankrig i gang i anden periode. Det franske hold scorede tre gange i løbet af ni minutter, og Mikkel Bødker misbrugte et straffeslag.

Stærk start for Danmark

Danmark havde et godt udgangspunkt efter første periode, hvor de vandt 2-1 på to sene scoringer. Frederik Storm udlignede til 1-1, og Markus Lauridsen scorede blot fire sekunder før periodens afslutning. Trods dominans og en klar sejr i skudstatistikken i første periode, var der aspekter af spillet, der ikke fungerede optimalt.

Spændende afslutning

Danmark kom tilbage i tredje periode, hvor Nicklas Jensen serverede pucken for Jesper Jensen, der udlignede til 4-4. Kampen gik i overtid, hvor der blev spillet tre mod tre, men ingen af holdene formåede at score. Det danske hold måtte vente til straffeslagskonkurrencen, inden de to point var sikret.

Det danske hold skal allerede på isen igen søndag, hvor modstanderen er Tyskland.

Citat fra forfatteren

“Det var en nervepirrende kamp, hvor begge hold viste stærkt spil. Det danske hold formåede at holde hovedet koldt og sikrede sig sejren i straffeslagskonkurrencen,” siger forfatteren af artiklen.

Konklusion

Til trods for nogle udfordringer undervejs, formåede det danske ishockeylandshold at sikre en vigtig sejr over Frankrig ved VM i Slovakiet. Med denne sejr har Danmark fået en god start på turneringen og kan se frem til næste kamp mod Tyskland med fornyet selvtillid.