Dansk mixdouble vinder imponerende kamp og kvalificerer sig til kvartfinalen i VM | Seneste sport | DR.
17 mins read

Dansk mixdouble vinder imponerende kamp og kvalificerer sig til kvartfinalen i VM | Seneste sport | DR.

Danske Badmintonspillere Overrasker Ved VM i København

Alexandra Bøje og Mathias Christiansen har torsdag eftermiddag leveret en stor overraskelse ved VM i badminton i København. Her slog det danske mixdoublepar nemlig de tredjeseedede kinesere Feng Yan She og Huang Dong Ping i to sæt (21-15, 21-18). Bøje og Christiansen var aggressive fra kampens begyndelse, og var aldrig i fare for at tabe første sæt. Men i andet sæt kom parret i problemer. Kineserne var foran med 17-12, men så danskerne ellers fat. De spillede sig tilbage til 18-18, og med tre gode bolde snuppede Bøje og Christiansen sejren og brølede deres glæde ud i Royal Arena. I kvartfinalen venter et andet kinesisk par bestående af Zhen Bang Jiang og Ya Xin Wei.

Danske Gustav Isaksen var med fra start for Lazio, der her til aften fik besøg af Bayern München i den første af to ottendedelsfinale-opgør i Champions Leauge. Efter en målløs første halvleg kom danskeren i fokus, da han efter 67 minutter blev nedlagt i feltet af Bayerns Dayot Upamecano. Tacklingen var så hård, at dommeren takserede det til både et straffespark og rødt kort til franskmanden. Ciro Immobile blev sat til at sparke straffesparket, og det gjorde han stensikkert til stor begejstring for de fremmødte fans på det olympiske stadion i Rom. Kort tid efter blev Isaksen skiftet ud, og fra bænken kunne han se holdkammeraterne gøre arbejdet færdigt og sikre et godt udgangspunkt inden returopgørt i München. Paris St. Germain vandt aftenens anden ottendedelsfinale med 2-0 over Real Sociedad og har, ligesom Lazio, et godt udgangspunkt inden det omvendte opgør.

Fodboldspilleren Jens Odgaard har fået en drømmestart for Bologna i den italienske Serie A. Tre dage efter at den 24-årige angriber scorede i sin debut, kom han atter på måltavlen. Odgaard blev onsdag aften sendt på banen efter 88 minutter, da Bologna tog imod Fiorentina. Seks minutter senere scorede danskeren til slutresultatet 2-0. Angriberen løb frem i feltet, og inde foran mål knaldede han holdkammeraten Charalampos Lykogiannis’ tværpasning i mål. Søndag scorede Odgaard Bolognas sidste mål i en 4-0-sejr over Lecce, efter at han var kommet på banen efter en times spil. Jens Odgaard blev for to uger siden udlejet fra hollandske AZ Alkmaar til Bologna for den resterende del af sæsonen.

Ikast Håndbold blæste onsdag lokalrivalen Viborg HK omkuld og fortsatte sin ubesejrede stime, som nu tæller 13 kampe i 2024. Især offensivt var de hvidklædte gæster hårde ved hjemmeholdet, der aldrig formåede at dæmme op for det løbestærke og fysisk meget kompetente Ikast-hold. 42-32 vandt Ikast efter 19-15 ved pausen, og det var en fin optakt til lørdagens besøg hos den forsvarende Champions League-mester, norske Vipers Kristiansand. Generelt bød onsdag på lutter favoritsejre i Kvindeligaen. Odense Håndbold gennembankede ellers formstærke Silkeborg-Voel 33-15 i en kamp, hvor begge hjemmeholdets keepere funklede. Nykøbing Falster var i store problemer mod Sønderjyske men hentede alligevel en sejr på 23-22 på hjemmebane.

Svømmeren Helena Rosendahl Bach er videre til VM-finalen i 200 meter butterfly i overbevisende stil. Den 23-årige dansker kvalificerede sig onsdag aften til finalen i bedste tid blandt 16 semifinalister. Det er derfor realistisk, at hun kan kæmpe sig på medaljepodiet i torsdagens finale ved VM i Qatar. Rosendahl Bach førte sit semifinaleheat fra start til slut og kunne til sidst slå hånden i bassinkanten efter to minutter og 7,45 sekunder. Der var ikke behov for at svømme sig ud for danskeren, og der er da også lidt op til hendes personligt bedste tid. Helena Rosendahl Bach blev sidste år nummer fem ved VM i Japan. Hun svømmer finale torsdag aften omkring kl. 17.

I fremtiden kommer landsholdsstjerner som Rasmus Højlund og Christian Eriksen til at løbe rundt og træne i Høje Taastrup, når landsholdet kalder på dem. For Dansk Boldspil Union har i dag sat navn på, hvor deres kommende nye nationale Campus med domicil og topmoderne træningsbaner skal ligge. Og her er valget altså faldet på en mark i Høje Taastrup, skriver DBU i en pressemeddelelse. Nyheden vækker begejstring hos Taastrup FC, som er en af de lokale fodboldklubber i byen. Her peger næstformand Peter Vergmann på, at det kommer til at have stor betydning for særligt klubbens yngste spillere. – Det er altid fedt at have nogle rollemodeller, som de nærmest kan cykle forbi og se træne efter skole. Det er lidt noget andet at kunne køre ud og se Rasmus Højlund live og ikke bare på fjernsynet, siger han.

Holger Rune er videre til anden runde af ATP-turneringen i Rotterdam efter sejr i tre sæt over russeren Roman Safiullin. Holger Rune, der lige nu oplever en tumultarisk periode med uro på trænerfronten, lignede sit gamle jeg i første sæt, hvor han leverede en perlerække af gode slag og forholdsvist sikkert vandt sættet med 6-4. Men i andet sæt dukkede spøgelserne op igen, og et urytmisk og fejlfyldt sæt blev tabt med 2-6. Så kunne man godt frygte, at danskeren ville falde sammen, men Holger Rune fik fat igen og trynede simpelthen sin sagesløse russiske modstander. 6-1 i dansk favør lød cifrene i tredje sæt, og dermed er Rune klar til anden runde, hvor han møder Alexander Shevchenko fra Kasakhstan.

Udfordringerne stod i kø, da FC København i aftes tabte 1-3 til Manchester City i den første af to ottendedelsfinaler i Champions League. De forsvarende mestre var overlegne i stort set alle spillets facetter, og det var generelt svært at komme til fadet, gav FCK-træner Jacob Neestrup udtryk for efterfølgende. – Vi mødte et hold, som desværre for os kom med et meget professionelt mindset og satte sig på kampen fra første sekund, og i de første 20 minutter blev vi ramt af et tempochok, sagde Neestrup til DR Sporten. Han havde håbet, at FCK’erne ville være tættere på City. – Og her tænker jeg ikke resultatet, men i forhold til at true dem mere hist og pist over kampen, men det var rigtig svært. – Vi må også sige, at det hold, vi mødte, var et nøk eller to op i forhold til de tre modstandere, vi havde i gruppespillet, sagde FCK’s cheftræner. Returkampen spilles om tre uger i England.

Real Madrid styrer mod kvartfinalerne i Champions League. Det er konklusionen efter tirsdagens besøg hos RB Leipzig, som Real Madrid vandt med 1-0. Danske Yussuf Poulsen blev skiftet ind efter 75 minutter, men kunne ikke forhindre den spanske sejr. Afgørelsen faldt kort inde i anden halvleg, da kantspilleren Brahim Díaz fra venstre side tog sagen i egne fødder og kreerede et flot sejrsmål. Returkampen på Santiago Bernabeu afvikles 6. marts.

Mandag meddelte Det Internationale Ishockeyforbund, IIHF, at det også i 2024/2025-sæsonen bliver uden deltagelse fra Rusland og Belarus. Det gælder alle de turneringer i landsholds- og klubregi, IIHF arrangerer. Dermed kommer hverken Rusland eller Belarus med til VM i 2025, som afholdes i et delt værtskab mellem Danmark og Sverige. Forbundet har gennemgået de aktuelle sikkerhedsrisici og vurderet, at situationen ikke er moden til at indlemme de to nationer. – Baseret på en grundig analyse konkluderede IIHF-rådet, at det endnu ikke er sikkert at bringe russiske og belarusiske hold tilbage i IIHF-turneringer, lyder det på forbundets hjemmeside.

Når FCK i aften tager imod Manchester City i den første af to ottendedelsfinaler i fodboldens Champions League, er der både prestige, ære og en masse penge på spil. For vinder københavnerne en samlet sejr over de forsvarende mestre, kan klubben se frem til et trecifret millionbeløb. Det siger Kenneth Cortsen, der er sportsøkonom ved Professionshøjskolen UCN. – Alene det, at man kvalificerer sig til en kvartfinale, giver F. C. København 10 millioner euro i performance-bonus. Oveni det kommer billetindtægter og bodsalg i Parken, siger han. Kampen mellem FCK og Manchester City spilles i aften klokken 21.

Chelsea hentede mandag en sen sejr på udebane over Crystal Palace i Premier League. På scoringer i overtiden fra Conor Gallagher og Enzo Fernandez lykkedes det Chelsea at vinde med 3-1 over en af London-klubbens absolutte favoritmodstandere. Det var 13. gang i træk, at Chelsea slog Crystal Palace i Englands bedste fodboldrække. Chelsea rykker med sejren en enkelt placering frem i tabellen, hvor holdet er nummer ti med 34 point. Crystal Palace har 24 point på 15.-pladsen. Premier League toppes af Liverpool med 54 point.

Michael Maze har i en alder af 42 år valgt at sige endeligt stop for bordtenniskarrieren. Det oplyser den danske bordtennisspiller i et opslag på Instagram. I de seneste år har Michael Maze fristet en tilværelse et stykke fra det internationale topniveau, som han tidligere i karrieren befandt sig på. En gang tidligere har Maze meldt sit karrierestop, eftersom skader tvang ham til at lægge battet på hylden forud for OL i 2016. Han gjorde dog senere comeback og har de seneste år repræsenteret Roskilde Bordtennis. Michael Mazes karriere bød på EM-guld og VM-bronze. I olympisk regi blev det i 2004 til en bronzemedalje i Athen i double med Finn Tugwell.

FC Københavns fans må nøjes med at vise deres støtte uden at hoppe, når Manchester City besøger Parken i Champions League-ottendedelsfinalen tirsdag aften. Hoppeforbuddet trådte i kraft i marts 2023, og mandag har klubben meldt ud, at man forlænger forbuddet. Forbuddet gælder primært på B-tribunen, hvor de mest inkarnerede FCK-fans fra Sektion 12 opholder sig. – Vi er kommet langt i processen, og vi arbejder hver eneste dag på at løse udfordringen, så vores fans kan hoppe igen, siger FCK-direktør Jacob Lauesen til klubbens hjemmeside. – Når vi har gennemført de kommende vibrationstests, vil vi have et godt billede af, hvordan udfordringen skal løses, siger Jacob Lauesen. Kampen mod Manchester City fløjtes i gang klokken 21. Returkampen på Etihad Stadium spilles 6. marts.

Anfører og stregspiller hos Aalborg Håndbold, René Antonsen, er ukampdygtig i seks til otte uger, efter han pådrog sig en skade i sidste uges kamp mod KIF Kolding. Derfor har den nordjyske storklub handlet hurtigt og som erstatning for Antonsen hentet forstærkning i form af Benjamin Jakobsen, der spiller sæsonen færdig for topklubben. – Med skaden til René Antonsen i sidste uge blev vi lidt mere sårbare på stregpositionen, hvor vi dog er godt dækket ind med Simon Hald og Jesper Nielsen, siger Aalborg-direktør Jan Larsen til klubbens hjemmeside. Benjamin Jakobsen har tidligere spillet fire sæsoner i Aalborg, inden han skiftede til portugisiske Sporting CP i sommer. Her ophævede stregspilleren dog sin kontrakt efter få uger grundet sygdom hos et nærtstående familiemedlem. Nu gør Jakobsen så comeback og har første træning med spillertruppen mandag.

Den colombianske cykelrytter Rigoberto Urán indstiller karrieren efter 2024-sæsonen. Det meddeler hans hold, EF, på sin hjemmeside. – Som cykelrytter mener jeg, at tiden er kommet til at sige, at vi har nået enden. Det har taget mig lang tid at komme til denne beslutning, og det er noget, jeg har tænkt længe over, siger colombianeren. Rigoberto Urán blev i 2017 samlet nummer to i Tour de France, og tilbage i 2012 hev han ligeledes en OL-sølvmedalje med hjem i landevejsløbet i London. I alt er det blevet til 14 professionelle sejre for den 37-årige cykelrytter. De seneste ni år har han været en del af EF-holdet og kørte inden for blandt andre Quick-Step samt det daværende Team Sky-mandskab.

Elfenbenskysten fodboldherrer kan kalde sig afrikanske mestre. Det står klart, efter holdet søndag aften har besejret Nigeria i finalen ved turneringen, der kaldes Africa Cup of Nations. Sejren kom i hus på ganske imponerende vis. Et utroligt comeback i turneringen af værtsnationen blev søndag aften kronet med en finalesejr på 2-1 over Nigeria foran 60.000 tilskuere hjemme på Alassane Ouattara Stadium. Det er præcis 20 dage siden, at Elfenbenskysten tabte 0-4 til upåagtede Ækvatorialguinea. Det lignede et sikkert exit fra turneringen, og træner Jean-Louis Gasset blev fyret, inden Elfenbenskysten alligevel fik en chance mere i turneringen via det yderste mandat i treerregnskabet, fordi flere resultater flaskede sig for værterne. Nu har assistenttræner Emerse Faé som midlertidig træner ført Elfenbenskysten sejrrigt ud af fire knald eller fald-kampe og fået nationen i sand lykkerus.

Mors-Thy har i store dele af denne sæson været bedre end Skjern. Men søndag aften var Skjern klart stærkest, da holdet vandt 35-27 hjemme over Mors-Thy i den bedste danske håndboldrække. Med sejren rykker Skjern tæt på Mors-Thy i tabellen, hvor der nu kun er et enkelt points forskel mellem de to mandskaber. Skjern har 22 point på syvendepladsen. Mors-Thy har et point mere på sjettepladsen.

Efter en scoringspause på otte kampe i den belgiske liga er Kasper Dolberg tilbage på sporet. Søndag blev den danske landsholdsangriber afgørende for sin belgiske klub, Anderlecht, som snuppede en sejr på 3-1 over Charleroi. Efter knap en halv time nåede han først frem til et indlæg fra Thorgan Hazard og prikkede bolden i nettet til 2-0. Dermed er Kasper Dolberg nu oppe på 11 scoringer i denne sæson i den belgiske liga, hvor Anderlecht er placeret som nummer to.

Uden at være i vandet ved det igangværende VM i Qatar har en kvindelig dansk kvartet i disciplinen 4×100 meter fri sikret en dansk nationsplads til sommerens OL i Paris. Det oplyser SvømDanmark søndag i en pressemeddelelse. Danskerne har opnået kvalifikationen, fordi de ikke kan hentes på listen over de 16 hurtigste tider i verden, hvor Danmark ligger nummer 14. I sommer præsterede det danske hold bestående af Signe Bro, Julie Kepp Jensen, Emilie Beckmann og Helena Rosendahl Bach at svømme i tiden 3 minutter og 41,21 sekunder på distancen. Kun Polen og Slovenien kan overhale Danmark, men det vil ikke sender danskerne ud af top-16. Finalens seks øvrige nationer er allerede noteret for hurtigere tider end Danmarks tid fra VM i Japan.

Jude Bellingham udgik af lørdagens kamp mod Girona, og nu har undersøgelser vist, at Real Madrid-profilen har pådraget sig en forstuvning i venstre ankel. Det skriver den spanske hovedstadsklub på sin hjemmeside. Real Madrid giver ikke nogen tidshorisont på, hvornår den engelske midtbanespiller forventes at være tilbage på banen. Mediet The Athletic skriver, at Bellingham kan være ude indtil begyndelsen af marts.

Konklusion:
Artiklen giver en opdatering om forskellige sportsbegivenheder, herunder badminton, fodbold, håndbold, svømning, bordtennis og cykling. Den indeholder også information om et kommende sportsanlæg og en opdatering om ishockeyturneringer. Artiklen er informativ og henvender sig til personer over 21 år. Konklusionen fra forfatteren af webstedet med titlen er inkluderet i H2-tagget om artiklen i slutningen af artiklen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *