Danmark oplever både sejr og nederlag mod Japan i Hold-VM i badminton.
3 mins read

Danmark oplever både sejr og nederlag mod Japan i Hold-VM i badminton.

Resultater fra kvartfinalerne i Thomas Cup og Uber Cup

Torsdagens kvartfinaler ved Thomas Cup og Uber Cup – hold-VM for mænd og kvinder i badminton – resulterede i både sejr og nederlag for Danmark mod Japan. Kvinderne led et forventet nederlag til Japan, der vandt 3-0, mens mændene senere tog revanche på dansk badmintons vegne, selv om det var en hård kamp mod de undertippede japanere.

Danske mænd klar til semifinalen

De danske mænd vandt 3-2 og er dermed klar til semifinalen, men det var ikke en let sejr. Viktor Axelsen gav Danmark en god start med en sikker sejr i to sæt over Sho Sasaki. Axelsen vandt 21-13, 21-16, hvilket hurtigt bragte Danmark foran 2-0. I en noget uvant doublekonstellation vandt Mathias Boe og Mads Conrad-Petersen 21-16, 21-17 over Hiroyuki Endo og Kenichi Hayakama.

Skuffende tab for Jan Ø. Jørgensen

Jan Ø. Jørgensen havde muligheden for at afgøre det hele, men han tabte i tre sæt til Takuma Ueda, hvilket var en skuffelse. Jørgensen er nummer fem i verden, mens Ueda kun er nummer 44, men Jørgensen tabte 13-21, 21-13, 10-21.

Spænding til det sidste

Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen kunne heller ikke lukke kampen for Danmark, og duoen tabte i to sæt til Tekeshi Kamura og Keigo Sonoda, hvilket førte til højspænding. Den femte og afgørende single stod mellem Hans-Kristian Vittinghus og Riichi Takeshita, hvor Vittinghus, der er verdens nummer 13, var den store favorit mod japaneren, der kun er nummer 96. Vittinghus vandt dog 23-21, 21-17 efter en hård kamp.

Kvinderne taber til Japan

Hos kvinderne var de japanske favoritter for stærke. Line Kjærsfeldt led et nederlag på 11-21, 18-21 til verdensranglistens nummer fem, Nozomi Okuhara. Dernæst fulgte et nederlag i double til den danske topduo bestående af Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl, som blev slået af verdensetterne Misaki Matsutomo og Ayaka Takahashi. Danskerne tabte 21-23, 16-21. Målsætningen for det danske kvindelandshold var en plads i kvartfinalen ved Uber Cup.

Citat fra forfatteren

“Det var en dag med blandet succes for dansk badminton. Mens mændene kæmpede sig til en sejr, måtte kvinderne se sig slået af de stærke japanere. Vi ser frem til de kommende kampe og håber på bedre resultater,” udtaler forfatteren af artiklen.

Konklusion

Torsdagens kvartfinaler ved Thomas Cup og Uber Cup viste, at der er plads til forbedring for det danske badmintonlandshold. Mændene kæmpede sig til en sejr og er nu klar til semifinalen, mens kvinderne måtte se sig slået af de stærke japanere. Vi ser frem til de kommende kampe og håber på bedre resultater.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *