Processen for at kvalificere sig til OL i Badminton er nu startet
2 mins read

Processen for at kvalificere sig til OL i Badminton er nu startet

Badmintonspillere fra hele verden er i gang med at kvalificere sig til de Olympiske Lege i Rio de Janeiro. Resultaterne fra turneringer over de næste 12 måneder vil afgøre, hvem der får lov til at repræsentere deres land ved OL. Pointene fra verdensranglisten, indsamlet fra 4. maj 2015 til 1. maj 2016, vil bestemme hvem der får pladserne i den olympiske badmintonturnering.

Internationale kvalifikationskriterier

Der er fastsat specifikke kriterier for antallet af deltagere i hver kategori:
– Herresingle: 38 spillere
– Damesingle: 38 spillere
– Herredouble: 16 par (32 spillere)
– Damedouble: 16 par (32 spillere)
– Mixdouble: 16 par (32 spillere)
Hver nation kan maksimalt have to spillere eller par i hver kategori, forudsat at de har to spillere i top 16 i single eller top 8 i doublerækkerne. Værtslandet, Brasilien, får automatisk en damespiller og en herrespiller med. Derudover er der specielle invitationspladser til tre herresinglespillere og tre damesinglespillere. Alle fem kontinentale forbund (Europa, Asien, Oceanien, Amerika og Afrika) skal være repræsenteret i hver kategori.

Nationale udtagelseskriterier

Udover de internationale kvalifikationskrav, skal danske badmintonspillere også opfylde nationale udtagelseskriterier fastsat af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Badminton Danmark. I singlerækkerne skal man være i top 34 og i doublerækkerne i top 20 på verdensranglisten ved kvalifikationens afslutning for at blive indstillet til OL-deltagelse af Badminton Danmark. Det er dog DIF, der har det endelige ord i, hvem der bliver udtaget til OL.

Dansk badmintons udfordringer

Dansk badminton står overfor en udfordring, da fem af landets bedste spillere er blevet udelukket fra Badminton Danmark og landsholdstræningen. Dette kan betyde, at disse spillere ikke bliver indstillet til OL, medmindre konflikten bliver løst.

Forventninger til de danske spillere

Badmintonekspert på TV 2 SPORT, Jim Laugesen, har givet sit bud på, hvilke danske spillere der har chancer for at kvalificere sig til OL, forudsat at konflikten bliver løst inden OL-indstillingerne.

Forfatterens citat

“Det er en spændende tid for badmintonspillere over hele verden. De næste 12 måneder vil være fyldt med intens konkurrence og hårdt arbejde, da spillere kæmper for at sikre deres plads ved OL i Rio de Janeiro.”

Forfatterens konklusion

“Uanset udfaldet af kvalifikationerne, vil det være en spændende tid for badminton. Med så mange talentfulde spillere i konkurrence, kan vi forvente nogle fantastiske kampe ved de Olympiske Lege i Rio de Janeiro.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *