Danmark kvalificerer sig for første gang til ‘strand-OL’ i en ny ketsjersport, der foregår i sand og blæst.
3 mins read

Danmark kvalificerer sig for første gang til ‘strand-OL’ i en ny ketsjersport, der foregår i sand og blæst.

AirBadminton: En ny udendørs sportsgren

AirBadminton er en ny sportsgren, der blev lanceret for fem-seks år siden. Selvom badminton allerede er en sport, der foregår i luften, er AirBadminton en professionel udendørs version af denne populære sport. I AirBadminton spilles der udendørs på baner, der kan være dækket med sand, og reglerne er ændret en smule. Fjerbolden er blevet erstattet af en plastikbold, der er tungere og mere modstandsdygtig over for vind. Dette gør det muligt at spille badminton udendørs.

Danmark repræsenteret i AirBadminton

I weekenden deltager Danmark for første gang nogensinde i AirBadminton. Et hold på seks badmintonspillere er blevet udtaget til landsholdet, der skal deltage i kvalifikationen til World Beach Games i Holland. Selvom Danmark allerede har kvalificeret sig til dette OL for strand-idrætsgrene, bruger holdet denne turnering som træning og til at samle erfaringer med den nye sportsgren.

Udfordringerne ved AirBadminton

AirBadminton er en udfordrende sportsgren, især når det kommer til at spille i vind. Boldens kurs kan ændre sig, og det kræver stor fokus og koncentration fra spillerne. Marcus Rindshøj, en af de udtagne spillere på landsholdet, fortæller, at de har eksperimenteret med forskellige taktikker, herunder at spille høje bolde og sigte efter solen for at forvirre modstanderne.

Potentialet i AirBadminton

Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom, ser potentialet i AirBadminton som en sportsgren, der kan tiltrække nye mennesker til badmintonsporten. Han håber, at det kan gøre sporten mere tilgængelig og populær, især blandt unge i skolegården. Selvom AirBadminton endnu ikke er en OL-disciplin, er der potentiale for, at det kan blive en i fremtiden, da OL-programmet har åbnet op for mere ikke-organiserede idrætsgrene.

Konklusion

AirBadminton er en spændende ny udendørs sportsgren, der kombinerer badminton med elementer som vind og sand. Danmark deltager for første gang nogensinde i denne sportsgren, og selvom de ikke har store forventninger til medaljer, er målet at vinde turneringen. Potentialet i AirBadminton som en populær sportsgren og muligheden for at blive en OL-disciplin i fremtiden gør det til et spændende projekt for Badminton Danmark.

Citater fra forfatteren af webstedet:

“For i AirBadminton foregår spillet udendørs i blandt andet sand, hvor reglerne er ændret, mens fjerbolden er skiftet ud med en af plastik, som Det Internationale Badmintonforbund (BWF) selv har kreeret. Og netop den tungere og mere vindmodstandsdygtige bold er hele årsagen til, at udendørs badminton nu er en mulighed som sportsgren.”

“Vi er sat i verden for at skaffe medaljer til Danmark i badminton. Så hvis sporten for eksempel går hen og bliver en OL-disciplin, får vi selvfølgelig meget stor interesse i det. Men det ligger mange år ude i fremtiden.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *