En dansk mester træffer beslutningen om at trække sig fra landsholdet med bekymring for den kommende fremtid.
3 mins read

En dansk mester træffer beslutningen om at trække sig fra landsholdet med bekymring for den kommende fremtid.

En dansk mester træffer beslutningen om at trække sig fra landsholdet med bekymring for den kommende fremtid.

Udfordringerne i dansk badminton: Bredden på landsholdet er under pres

Dansk badminton er kendt for at være stærkt repræsenteret i verdenstoppen. Men selvom det ser godt ud udefra, er der udfordringer på den anden side af netkanten. Bredden på landsholdet er nemlig under pres, og det bekymrer den tidligere landsholdsspiller Hans-Kristian Vittinghus, der for nylig indstillede sin karriere på landsholdet. Der er kun to mandlige spillere tilbage i den daglige træning, som er blandt de bedste 32 på verdensranglisten.

Vittinghus påpeger, at det ikke er de nærmeste fremtidige resultater, han er bekymret for, men der er ingen tvivl om, at der er blevet tyndet ud på landsholdet. Stjerner som Viktor Axelsen og Anders Antonsen har valgt at træne i Dubai i stedet for det Nationale Elite Træningscenter i Brøndby. Dette efterlader kun Rasmus Gemke og Magnus Johannesen som de eneste herresinglespillere tilbage på landsholdet.

Vittinghus mener, at hvis der ikke bliver udviklet nye spillere kontinuerligt, vil det blive svært at opretholde succesen i fremtiden. Han påpeger også, at når Axelsen og Antonsen stopper, vil det være svært at komme tilbage igen, hvilket der er mange eksempler på i badmintonverdenen.

Badminton Danmark ser dog ikke nervøst på situationen. Sportschef Jens Meibom påpeger, at der stadig er nye og spændende talenter, der kan blande sig i kampen om VM-medaljer, når de bliver gamle nok. Han mener også, at selvom Axelsen og Antonsen ikke træner dagligt med landsholdet, træner de stadig med i landholdsregi omkring en tredjedel af året.

Vittinghus mener dog, at den nuværende træningsmodel ikke er den rette for fremtiden. Han påpeger, at det er vigtigt at spille med andre topspillere for at lære og udvikle sig. Han mener også, at spillere ikke længere er lige så afhængige af det supportsystem, som Badminton Danmark tilbyder, da de har mulighed for at betale sig til ekspertise andre steder.

Jens Meibom anerkender, at opgaven med at forblive konkurrencedygtig bliver sværere og sværere. Den internationale konkurrence er steget markant de seneste år, og mange lande i Asien satser massivt på badminton. Han påpeger dog, at Badminton Danmark har opnormeret træningen og ekspertområder som fysioterapi for at gøre tilbuddet mere attraktivt.

I konklusion kan det siges, at dansk badminton står over for udfordringer med bredden på landsholdet. Selvom der stadig er talentfulde spillere, der kan opnå succes på internationalt niveau, er der behov for at udvikle flere spillere med potentialet til verdensklasse. Badminton Danmark arbejder på at tilpasse deres model til den virkelighed, de befinder sig i, og håber stadig på at opnå gode resultater i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *