Blichfeldt overvejede karrierestop, men er nu klar til VM efter en svær periode.
3 mins read

Blichfeldt overvejede karrierestop, men er nu klar til VM efter en svær periode.

Omskrevet artikel:

Mia Blichfeldt: Fra modgang til mesterskab

Den 25-årige danske badmintonspiller, Mia Blichfeldt, har haft sin andel af udfordringer i de seneste år. Hendes kamp med angst har været en stor hindring i hendes karriere, men nu træder hun ind på banen ved VM i badminton i København med fornyet styrke og håb.

Et vendepunkt i karrieren

Blichfeldt oplevede et lavpunkt i januar 2021 under turneringen Thailand Yonex Open, hvor hun kvalificerede sig til semifinalen. Efter kampen blev hun overvældet af følelser og fik et angstanfald foran kameraet under et interview. Dette var blot starten på en række udfordringer, da hun i perioden efter led af gentagne skader.

“Hver gang jeg mødte op til træning, måtte jeg stoppe en time før alle andre. Det var utrolig frustrerende og sendte mig ind i en ond spiral, hvor jeg konstant følte mig utilstrækkelig,” fortæller Blichfeldt.

Overvejelser om karrierestop

De mange udfordringer både på og uden for banen fik Blichfeldt til at overveje at stoppe sin karriere. “Jeg var helt nede og skrabe bunden, og min krop blev ved med at falde fra hinanden,” siger hun.

En ny begyndelse

I dag er Blichfeldt i en langt bedre position. Hun er glad for, at hun ikke stoppede sin karriere, da hun nu er inde i en god periode før VM i København. Hun døjer ikke længere med skader og frygter ikke tilbageslag på træningsbanen.

“Hvis jeg ikke havde haft min familie til at give mig et venligt spark bagi, og min assisterende landstræner Jesper Hovgaard til at støtte mig, ville jeg ikke være, hvor jeg er i dag,” siger Blichfeldt.

Forventninger til VM

Blichfeldt skal op imod irske Rachael Darragh i anden runde ved VM i København. Hvis hun vinder, vil hun skulle spille mod den forsvarende OL-guldvinder i damesingle, kinesiske Chen Yu Fei, i tredje runde.

Selvom lodtrækningen ikke har været på hendes side, tror Blichfeldt, at hjemmebanepublikummet i Royal Arena kan give hende et løft. “Det er nok sidste gang, at jeg har mulighed for at spille VM på hjemmebane, så det bliver en kæmpe oplevelse,” siger hun.

Forfatterens kommentar

“Mia Blichfeldts historie er et bevis på, at modgang kan omdannes til styrke. Hendes rejse fra at overveje karrierestop til at konkurrere på verdensplan er både inspirerende og opmuntrende,” siger forfatteren af artiklen.

Konklusion

Mia Blichfeldts historie er et eksempel på, hvordan personlig modgang kan blive til professionel succes. Hendes beslutsomhed og vilje til at overvinde sine udfordringer har ført hende til VM i badminton, hvor hun nu står stærkere end nogensinde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *