Spiller fortryder afvisning af tilbud fra det danske landshold
4 mins read

Spiller fortryder afvisning af tilbud fra det danske landshold

Enoch Kofi Adu: Fra Superligaen til finsk fodbold

Hvis du er ny i fodboldverdenen, er det sandsynligt, at du ikke kender til Enoch Kofi Adu fra Ghana. Han er i øjeblikket en del af det finske hold Ekenäs IF, men for et årti siden var han en stor stjerne i Superligaen, hvor han spillede for FC Nordsjælland. Med dette hold vandt han det danske mesterskab i 2012 og kvalificerede sig til Champions League-gruppespillet i den efterfølgende sæson.

Enoch Kofi Adu’s tid i FC Nordsjælland

Fra 2010 til januar 2013 var Adu en dominerende kraft på FC Nordsjællands midtbane. Han var ung, ambitiøs og havde store drømme for sin fodboldkarriere, herunder at blive en landsholdsspiller. Selvom han er født i Ghana, blev han under Morten Olsens trænerskab for Danmark flere gange spurgt, om han ville overveje at repræsentere det danske landshold. Dette afslører Adu i et interview med Tipsbladet.

Overvejelser om dansk landshold

Adu fortæller, at den afdøde Tommy Møller Nielsen ofte foreslog ham at overveje Danmark som en mulighed. Adu troede dog, at hans chancer for at spille for Ghana var større, og derfor blev den danske mulighed ikke realiseret. “Jeg fortryder, at jeg ikke kom til at spille for Danmark. Jeg føler mig på nogen måder dansk, men nu er jeg også svensk statsborger, men jeg føler mig også lidt dansk. Jeg spillede i Danmark og havde en rigtig god tid der, hvilket var meget positivt for mig,” siger Adu.

Adu’s karriere efter FC Nordsjælland

Efter næsten tre år i FC Nordsjælland skiftede Adu i 2013 til Club Brugge for omkring 15 millioner kroner. Men hans tid i Belgien var ikke succesfuld, og et år senere overvejede han at vende tilbage til Danmark, da både FC Nordsjælland og FC København viste interesse. Adu valgte dog at fortsætte sin karriere i Sverige med Malmö FF.

“FC København var en af topklubberne, som også spillede i Champions League, så de var interesserede. Men det lykkedes ikke, og så skiftede jeg til Malmö FF,” siger Adu.

Adu’s nuværende situation

Siden skiftet til Malmö FF i 2014 har Adu primært spillet i Allsvenskan, bortset fra en kort periode i tyrkisk fodbold. I sommer tog han dog et skridt ned og skiftede til Ekenås IF, hvor han har hjulpet holdet med at rykke op til den bedste finske række i denne sæson.

Et gensyn med dansk fodbold ser ikke ud til at være på kortene, men Adu holder stadig øje med det danske fodboldlandskab. “Jeg følger stadig dansk fodbold, ser kampene og tjekker resultaterne. Nordsjælland gør det godt. De har et godt hold og er meget talentfulde. De er dygtige, men de fortjener flere sejre, så de kan komme højere op i tabellen,” afslutter Adu.

Forfatterens konklusion

Enoch Kofi Adu’s karriere er et eksempel på en fodboldspillers rejse gennem forskellige ligaer og lande. Hans tid i FC Nordsjælland var præget af succes, mens hans ophold i Belgien ikke levede op til forventningerne. Trods nogle udfordringer har Adu formået at fortsætte sin karriere og bidrage positivt til de hold, han har spillet for. Han har bevaret sin kærlighed til dansk fodbold og følger stadig med i Superligaen.

Citat fra forfatteren

“Enoch Kofi Adu’s fodboldkarriere er et bevis på, at succes kan findes på mange forskellige veje. Selvom han ikke fik muligheden for at repræsentere det danske landshold, har han stadig haft en bemærkelsesværdig karriere og har formået at gøre en forskel på de hold, han har spillet for.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *