Badminton Danmark afbryder forhandlinger på grund af manglende tillid til Øland
2 mins read

Badminton Danmark afbryder forhandlinger på grund af manglende tillid til Øland

Badminton Danmark afbryder forhandlinger på grund af manglende tillid til Øland

Forhandlinger om ny landsholdsaftale i Badminton Danmark sat på pause

Forhandlingerne om en ny landsholdsaftale mellem Badminton Danmark og landets top badmintonspillere er midlertidigt sat på hold. Dette blev besluttet af Badminton Danmarks hovedbestyrelse på et møde onsdag, hvor det blev fastslået, at der ikke vil blive forhandlet med Spillerforeningen, så længe Mads Øland er hovedforhandler.

Badminton Danmark udtaler sig om situationen

Badminton Danmark har udtrykt stor frustration over situationen. “Vi er oprigtigt talt brandærgerlige over, at vi er kommet hertil, hvor vi ikke længere kan se et perspektiv i at forsætte forhandlingerne med Mads Øland og Spillerforeningen som repræsentant for de danske elitebadmintonspillere,” udtaler Badminton Danmarks administrerende direktør, Bo Jensen.

Konsekvenser for spillerne

Uden en kollektiv landsholdsaftale kan spillerne ikke deltage ved EM, VM eller OL. De har dog mulighed for at deltage i andre turneringer uden om forbundet. “Ikke mindst i forhold til spillerne er vi meget ulykkelige over hele konflikten,” siger Bo Jensen.

Stridspunkter i forhandlingerne

Et af de centrale stridspunkter i forhandlingerne om en ny aftale har været spillernes rettigheder og forpligtigelser i forhold til aftalens kommercielle aspekter. Forhandlingerne kan sammenlignes med dem, der tidligere på efteråret stod på mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og landsholdsspillerne, hvor de kommercielle rettigheder også var et stort stridspunkt.

Den nuværende aftale

Den nuværende aftale mellem forbund og spillere blev indgået i 2013 og opsagt af forbundet i august i år med udløb 30. november, da aftalen blev fortolket og forstået forskelligt af parterne.

Citat fra forfatteren

“Forhandlingerne om en ny landsholdsaftale i Badminton Danmark er en kompleks situation, der kræver en løsning, der tilgodeser både spillernes og forbundets interesser,” – Forfatteren af webstedet.

Konklusion fra forfatteren

“Udfaldet af disse forhandlinger vil have stor betydning for fremtiden for dansk badminton. Det er afgørende, at en fair og balanceret aftale bliver indgået, der respekterer spillernes rettigheder og samtidig sikrer forbundets mulighed for at udvikle sporten,” – Forfatteren af webstedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *