Badminton Danmark anmoder om sanktioner mod kinesiske spillere for påstået matchfixing.
2 mins read

Badminton Danmark anmoder om sanktioner mod kinesiske spillere for påstået matchfixing.

Badminton Danmarks direktør kræver straf til kinesiske spillere

Det Internationale Badmintonforbund (BWF) bør straffe fire kinesiske badmintonspillere, der var involveret i en mistænkelig kamp under sidste uges Fuzhou China Open. Dette er udtalelsen fra Badminton Danmarks direktør, Bo Jensen.

Mistænkelig kamp vækker bekymring

Bo Jensen har set et uddrag af kvartfinalen, hvor He Jiting og Ta Qiang besejrede Li Junhui og Liu Yuchen i tre sæt. Han karakteriserer kampen som fusk og mener, at det er uacceptabelt.

“I vores kontekst er det ligeså slemt som doping, og det skal straffes, for ellers skader vi sportens anseelse overfor fans og de mange sponsorer, der investerer massivt i øjeblikket,” siger Bo Jensen til TV2 Sport.

Danske spillere klager over kampens forløb

Flere danske spillere overværede kampen i hallen. Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen gik til turneringsledelsen for at klage over kampens forløb. Senere sammenlignede Hans-Kristian Vittinghus kampen med skandalen ved OL i London, hvor otte spillere blev smidt ud for at forsøge at tabe.

“Første sæt varede ni minutter med server, der gik ud af banen, og i andet sæt fortsatte det med bolde, som blev sendt helt ud af måtten. Det er halvanden til to meter ude. Det sker bare ikke på dette niveau,” siger Vittinghus.

BWF afventer turneringsrapport

BWF har meddelt TV2, at forbundet ikke ønsker at kommentere sagen, før man har modtaget turneringsrapporten.

Citat fra forfatteren

“Denne sag viser vigtigheden af fair play i sport. Det er afgørende, at alle spillere respekterer reglerne for at sikre sportens integritet,” siger forfatteren af artiklen.

Konklusion fra forfatteren

“Det er vigtigt, at BWF tager denne sag alvorligt og handler passende. Dette vil sende et klart budskab om, at fusk ikke tolereres i badminton,” konkluderer forfatteren af artiklen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *