Direktør for Badminton Danmark udtrykker skuffelse over potentielle brud med eliteprogram fra spillernes side.
2 mins read

Direktør for Badminton Danmark udtrykker skuffelse over potentielle brud med eliteprogram fra spillernes side.

Badminton Danmark: Spillere kan vælge egen vej

Badminton Danmarks eliteprogram er frivilligt for landets bedste badmintonspillere. Hvis spillere ønsker at bryde ud og gå deres egne veje, er de velkomne til det, siger Bo Jensen, direktør i Badminton Danmark. Udmeldingen kommer efter Danmarks bedste badmintonspiller, Viktor Axelsen, har åbnet op for muligheden for at bryde med Badminton Danmark og selv stå for sin træning.

Badminton Danmark respekterer spillernes valg

Bo Jensen kommenterer ikke direkte på Viktor Axelsens udtalelser, men understreger, at Badminton Danmark vil respektere, hvis elitespillere vælger at gå egne veje. Han mener dog, det ville være en skam, hvis spillere vælger at forlade eliteprogrammet, da han mener, det er den bedste måde at opnå internationale resultater på.

Den gamle aftale opsagt

Badminton Danmark opsagde i august en aftale med Danske Elitesportsudøveres Forening om badmintonforbundets eliteprogram. Aftalen er nødvendig for, at badmintonspillere kan spille på landsholdet og modtage træning fra Badminton Danmarks trænerteam. Bo Jensen forklarer, at forbundet opsagde den gældende aftale, der løb til 2020, fordi den var for uklar. Forbundet håber at kunne forhandle en ny og mere præcis aftale på plads.

Konsekvenser af at bryde med forbundet

Hvis danske badmintonspillere vælger at bryde med forbundet, vil de ikke kunne deltage ved VM og OL, da det er forbundet der udtager landsholdet til disse turneringer. Viktor Axelsen, der vandt verdensmesterskabet i 2017, har netop udgivet en bog med titlen ’Den danske drage’.

Forfatterens kommentar

“Denne sag illustrerer de komplekse udfordringer, der kan opstå i sportens verden. Mens Badminton Danmark har en klar tro på deres eliteprogram, viser Viktor Axelsens udtalelser, at individuelle spillere kan have forskellige synspunkter. Det bliver interessant at se, hvordan dette udvikler sig i fremtiden.”

Forfatterens konklusion

“Uanset udfaldet, er det klart, at denne situation vil have betydning for fremtiden for dansk badminton. Det vil være afgørende for Badminton Danmark at finde en balance mellem at støtte individuelle spilleres ønsker og opretholde et stærkt nationalt program.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *