Nicolai Højgaard forfølger sin barndomsdrøm med stor selvtillid: ‘Der er intet, jeg hellere vil end at vinde over dem’.
3 mins read

Nicolai Højgaard forfølger sin barndomsdrøm med stor selvtillid: ‘Der er intet, jeg hellere vil end at vinde over dem’.

Golf: Fra individuel sport til holdturnering – Ryder Cup

Golf er kendt som en af de mest individuelle sportsgrene, hvor det hver weekend handler om at bruge golfkøllerne så få gange som muligt. Men i dag begynder Ryder Cup, en turnering der ændrer denne ligning. Her dyster USA’s og Europas bedste mandlige golfspillere mod hinanden i hold, i jagten på trofæ og håneret.

Dansk islæt i Ryder Cup

Selvom golf er en individuel sport, er dette års eneste danske deltager, Nicolai Højgaard, ikke i tvivl om at rangere Ryder Cup helt i top. Han udtaler i dagens afsnit af DR Sportens podcast Tyvstart, at det er en kæmpe drengedrøm at være med. Han ser frem til at stå skulder ved skulder med sine største idoler om et fælles mål.

Europas hold ved Ryder Cup

Nicolai Højgaard er den fjerde dansker nogensinde, der stiller op for Europa. På holdkortet står han side om side med blandt andre nordirske Rory McIlroy og spanske John Rahm. Han udtaler, at det er en kæmpe ære og giver selvtillid. Han får gåsehud bare af at tænke på det.

Ryder Cup: En holdturnering i de store egoers verden

Ryder Cup er en chance for at blive en del af et hold, hvilket gør turneringen til noget stort i de store egoers verden. Højgaard udtaler, at man i Ryder Cup kæmper for noget større end sig selv – for Europa, for sin nation og sine kollegaer på Europa-Touren. Han mener, at alle er klar til at smide alle parader for at få holdet til at fungere.

Nicolai Højgaard: Fra drøm til virkelighed

For Nicolai Højgaard selv har det ikke ligefrem ligget i kortene, at han skulle deltage ved Ryder Cup i en alder af bare 22 år. Men med et godt 2023 har Højgaard kæmpet sig tilbage i varmen, og derfor har Ryder Cup også fyldt lidt mere i bevidstheden, som året er skredet frem.

Konklusion

Ryder Cup er en unik turnering, der bringer golfspillere sammen i et fælles mål. For Nicolai Højgaard er det en drøm, der går i opfyldelse. Han ser frem til at spille god golf og er ikke bange for at give et klart svar på, om det er Europas tur til at hæve trofæet, når sidste slag er slået på søndag: “Ja”.

Citat fra forfatteren

“Ryder Cup er mere end bare en golfturnering. Det er en chance for individuelle spillere at blive en del af et hold og kæmpe for noget større end dem selv. Det er en unik oplevelse, der bringer det bedste frem i spillerne.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *