Dansk golfspiller opnår historisk højeste placering for en dansker på PGA Touren.
3 mins read

Dansk golfspiller opnår historisk højeste placering for en dansker på PGA Touren.

Dansk golfspiller leverer historisk præstation ved PGA Tour-turnering

Nicolai Højgaard, den 22-årige danske golfspiller, leverede en imponerende præstation ved PGA Tour-turneringen Corales Puntacana Championship. Højgaard startede søndagen på en delt førsteplads, men endte alene på andenpladsen efter finalerunden.

Højgaard kunne have været den første dansker til at vinde en regulær PGA Tour-turnering. Han formåede dog alligevel at præstere den bedste danske slutplacering nogensinde på den prestigefyldte amerikanske tour. Ingen anden dansker er indtil søndag nået højere op end fjerdepladsen i en almindelig PGA Tour-turnering.

Højgaard, der er rangeret som nummer 140 i verden, spiller ikke til daglig på PGA Tour, men deltog i turneringen i Den Dominikanske Republik på en invitation. Dette gør hans præstation endnu mere bemærkelsesværdig, mener Andreas Hartø, tidligere professionel golfspiller og nuværende golfkommentator hos Discovery.

Højgaards præstation er et kæmpestort resultat

“At en dansker er tæt på at vinde, og at det tilmed er i en PGA Tour-turnering, det er et kæmpestort resultat,” udtaler golfkommentatoren Andreas Hartø.

Højgaards andenplads resulterede i en præmiecheck på godt 2,9 millioner kroner. Med en top-ti placering har Højgaard også mulighed for at spille med i næste uges PGA Tour-turnering, Valero Texas Open.

Finalerunden var tæt til det sidste

Højgaard indledte finalerunden med en sjælden bogey, men fulgte op med tre birdies i løbet af de næste fem huller. På de sidste ni huller blev Højgaard og de øvrige konkurrenter dog overhalet af engelske Matthew Wallace. Med fire birdies i træk sikrede Wallace en føring på to slag til Højgaard, da han færdiggjorde runden.

Højgaard endte i samlet 18 slag under par over de fire runder. Den tidligere bedste præstation for en dansker i en regulær PGA Tour-turnering var Thomas Bjørn, der kom på en delt fjerdeplads i Buick Invitational i 2004.

Konklusion fra forfatteren af webstedet

Nicolai Højgaards præstation ved PGA Tour-turneringen Corales Puntacana Championship markerer et højdepunkt i dansk golfhistorie. Han har vist, at danske golfspillere kan konkurrere på højeste niveau og har sat en ny standard for fremtidige danske golfspillere.

Citat fra forfatteren af webstedet

“Nicolai Højgaards præstation er et kæmpestort resultat for dansk golf. Han har ikke bare skrevet historie, men også åbnet døren for fremtidige danske golfspillere til at tro på, at de kan konkurrere på det højeste niveau.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *