Ny dansk ishockeylandstræner er fra Sverige.
3 mins read

Ny dansk ishockeylandstræner er fra Sverige.

Ny dansk ishockeylandstræner er fra Sverige.

Mikael Gath: Danmarks nye ishockey landstræner

Svenske Mikael Gath er blevet udnævnt som den nye landstræner for Danmarks ishockeyherrer, bekræftet af Danmarks Ishockey Union til TV 2 Sport.

Forventninger til den nye landstræner

Theis Møller, formand for Elitesportsudvalget hos DIU, udtrykte sin forventning om, at Gath vil tage dansk ishockey til det næste niveau. Gath har tidligere erfaring med dansk ishockey, både som træner i Danmark og som ungdomstræner i Rögle, hvor han trænede danske spillere. Han har også demonstreret sin evne til at udnytte ressourcer effektivt i en underdog-rolle i Kristianstad.

Gaths tidligere erfaring med dansk ishockey

Det er fem år siden, at Gath sidst var involveret i dansk ishockey, da han var træner for Odense Bulldogs. Han kommer nu fra en stilling som sportschef og træner hos Kristianstads IK i den næstbedste svenske række. Han afløser Heinz Ehlers, der stopper efter VM i Finland og Letland til maj.

Ehlers’ tid som landstræner

Ehlers har været landstræner siden 2018. Han førte som den første landsholdet frem til vinter-OL, hvor hans tid som landstræner kulminerede med kvartfinalen ved OL i Beijing sidste år. Ved VM sidste år førte han Danmark til niendepladsen, den bedste placering siden ottendepladsen i 2016.

Gaths ambitioner for det danske landshold

For Gath er det en stor ære at overtage som landstræner for Danmark. Han er meget stolt og ser frem til at komme i gang. Han har store ambitioner for landsholdet og håber at kunne opnå dem sammen med spillerne. Han ser frem til udfordringen ved at holde Danmark i verdenstoppen og er klar på de store ambitioner og mål, der venter i de kommende sæsoner.

Gaths træningsstil

Gath beskriver sig selv som en passioneret træner med stor vindervilje. Han ønsker at se sine spillere agere hårdt og kontant i forsvaret, men han giver også plads til kreativitet og positiv ishockey.

46-årige Mikael Gath tiltræder efter VM

Mikael Gath vil officielt overtage rollen som landstræner efter VM i Finland i maj. Han har indgået en treårig aftale med Danmarks Ishockey Union.

Citat fra forfatteren

“Med Mikael Gath ved roret er der store forventninger til fremtiden for dansk ishockey. Hans erfaring og passion for spillet lover godt for landsholdets fremtidige præstationer.”

Konklusion

Mikael Gath’s udnævnelse som landstræner for Danmarks ishockeyherrer markerer en ny æra for dansk ishockey. Med hans erfaring, passion og ambitioner er der store forventninger til, hvad han vil kunne opnå med landsholdet i de kommende år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *