Tidligere Formel 1-verdensmester bliver holdkammerat til dansk kører.
2 mins read

Tidligere Formel 1-verdensmester bliver holdkammerat til dansk kører.

Artikelens titel: “Dansk racerkører får tidligere Formel 1-verdensmester som holdkammerat”

En prominent holdkammerat for Oliver Rasmussen

Den danske racerkører Oliver Rasmussen kan se frem til en sæson med en bemærkelsesværdig holdkammerat. Fra 2024 vil den tidligere Formel 1-verdensmester, Jenson Button, vende tilbage til racersporten på fuld tid.

Button slutter sig til Jota Sport

Den 43-årige britiske racerkører bliver en del af det britiske hold Jota Sport i motorsportsserien World Endurance Championship. Oliver Rasmussen, som har været en del af Jota-holdet siden 2022, ser frem til at have den erfarne Button som holdkammerat.

En unik mulighed for Rasmussen

“Det er superspændende. Jeg har aldrig delt bil med en kører på hans niveau, så det er en utrolig mulighed,” udtaler Oliver Rasmussen. Selvom Rasmussen har været hos Jota i et par år, har han indtil nu kørt i den næstbedste klasse, Le Mans Prototype 2 (LMP2). Men tidligere på året skrev den 23-årige dansker under på en kontrakt, der sikrede ham en plads i den bedste klasse.

Button og Rasmussen i Hypercar-klassen

Button og Rasmussen vil dele en Porsche 963 i Hypercar-klassen, hvor de vil kæmpe om pointene i World Endurance Championship og om sejren i det legendariske franske 24-timersløb, Le Mans.

Button bringer erfaring til holdet

Jenson Button har tidligere kørt Formel-1 for blandt andet McLaren-teamet, og han kommer derfor med masser af erfaring bag rettet i motorsportens fornemste klasse. Selvom Button ikke har kørt mange løb de seneste år, er Rasmussen ikke bekymret. Han ser frem til at lære af Buttons erfaring både på og uden for banen.

Forventningerne er uændrede

Selvom holdet nu tæller en tidligere verdensmester, er forventningerne til 2024 uændrede. “Jeg har kørt for Jota i to sæsoner, og hos os er det ultimative at vinde hvert løb, og de ambitioner har ikke ændret sig,” siger Oliver Rasmussen.

Kommentar fra forfatteren

“For Oliver Rasmussen er det en fantastisk mulighed at få en tidligere Formel 1-verdensmester som holdkammerat. Det vil utvivlsomt være en lærerig oplevelse for den unge racerkører.”

Konklusion

“Med Jenson Button på holdet, er der lagt op til en spændende sæson for Jota Sport. Det bliver interessant at følge, hvordan samarbejdet mellem den erfarne Button og den unge Rasmussen vil udvikle sig.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *