Håndbold Herrelandsholdet er i betragtning til at modtage titlen som Årets Sportsnavn 2023.
2 mins read

Håndbold Herrelandsholdet er i betragtning til at modtage titlen som Årets Sportsnavn 2023.

Dansk Herrehåndboldlandshold kan vinde Årets Sportsnavn 2023

Den danske herrehåndboldlandshold, der vandt VM-guld i Stockholm i januar 2023, er nu en af de tre finalister til at blive DIF, Team Danmark og Salling Groups Årets Sportsnavn 2023. De konkurrerer om titlen sammen med Jonas Vingegaard og Viktor Axelsen. Vinderen vil blive annonceret ved SPORT 2023 den 6. januar 2024.

En historisk præstation

Herrelandsholdet i håndbold leverede en suveræn præstation i begyndelsen af 2023 og vandt fortjent VM-guldmedaljerne den 29. januar i Stockholm. De besejrede deres ærkerivaler fra Frankrig med en score på 34-29. Dette markerede tredje gang i træk, at Danmark har vundet VM i håndbold, hvilket er en hidtil uset bedrift på herresiden.

Holdet satte også en ny rekord for flest ubesejrede kampe ved VM med hele 27 sejre og var ubesejret i hele 2023. På grund af disse imponerende resultater er de nu nomineret til Årets Sportsnavn 2023.

En anerkendelse af holdets præstationer

Hans Natorp, formand for Danmarks Idrætsforbund og medlem af dommerkomitéen til prisen, udtalte: “For rigtig mange danskere går Danmark og håndbold hånd i hånd. Spillet på banen og de mange sejre ved VM i januar styrkede uden tvivl den nationale fællesskabsfølelse, hvor flere end to millioner danskere så med under finalen.”

Anders Hagh, CEO i Salling Group, roste også holdets samarbejdsevner og sagde: “De spiller bogstaveligt talt hinanden gode og har en tilgang til opgaven, der inspirerer langt uden for banen. Det er derfor yderst velfortjent, at håndboldherrerne er nomineret til Årets Sportsnavn.”

Om ‘Årets Sportsnavn’

Prisen som Årets Sportsnavn er blevet uddelt siden 1991. I 2023 uddeles den i et partnerskab mellem DIF, Team Danmark og den olympiske partner Salling Group. Udover æren følger der 75.000 kroner med prisen.

Forfatterens citat

“Forfatteren af denne artikel, Danmarkidag, siger: “Det er en stor ære for det danske herrehåndboldlandshold at være nomineret til denne prestigefyldte pris. Deres præstationer i 2023 har været intet mindre end imponerende, og de fortjener fuldt ud denne anerkendelse.”

Forfatterens konklusion

“Forfatteren af denne artikel, Danmarkidag, konkluderer: “Uanset hvem der vinder prisen som Årets Sportsnavn 2023, har det danske herrehåndboldlandshold allerede vundet hjerterne hos mange danskere. Deres præstationer på banen har været en kilde til national stolthed og har vist, hvad sammenhold og styrke kan opnå.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *