En dansker er blevet ansat i Formel 1 i samme stilling som Michael Schumacher tidligere havde.
3 mins read

En dansker er blevet ansat i Formel 1 i samme stilling som Michael Schumacher tidligere havde.

Frederik Vesti, ligesom Mick Schumacher, er nu reservekører for flere Formel 1-hold

Danske Frederik Vesti følger i fodsporene på Mick Schumacher ved at styrke sine relationer til flere Formel 1-hold.

Frederik Vesti i spil hos Williams og McLaren

Der er rygter om, at Vesti er en potentiel kandidat til et sæde hos Williams, men han er også officielt reservekører for McLaren.

Udover dette har Vesti allerede en position som reservekører for Mercedes, hvilket han tidligere har afsløret under det kinesiske grandprix i weekenden.

Vesti udtaler: “Som en del af den aftale, Mercedes har med McLaren, kan jeg også fungere som reservekører for dem (McLaren). Så hvis en af deres kørere bliver syge, har de også mulighed for at sætte mig i bilen.”

Vesti deler reservesæder med Mick Schumacher

Vesti skal dog ikke håndtere begge opgaver alene. Han deler nemlig reservesæderne hos både McLaren og Mercedes med Mick Schumacher.

Schumacher blev erstattet hos Haas til fordel for et comeback til en anden dansker, Kevin Magnussen, før 2022-sæsonen.

Vestis engagement i European Le Mans Series

Udover sin rolle som reservekører for Mercedes og McLaren, skal Frederik Vesti også køre seks løb i løbsserien European Le Mans Series for schweiziske Cool Racing.

Vesti, der er 22 år gammel, udtaler: “Formel 1 er mit ultimative mål, men det er vigtigt at blive ved med at køre og holde sig skarp. Det bliver fantastisk at deltage i en stærk konkurrencedygtig race-serie, fuldt understøttet af Mercedes-AMG Petronas F1, og med et løbsprogram, der vil hænge supergodt sammen med min rolle hos teamet i år.”

Andre danske kørere i motorsportens top

Vesti er dog ikke den eneste dansker, der gør sig bemærket i toppen af motorsporten. Marco Sørensen, en Le Mans-kører, forlængede sidste år sin kontrakt med Aston Martin Racing med fire år, på trods af tilbud fra andre bilmærker.

Konklusion

Frederik Vesti fortsætter med at gøre sig bemærket i Formel 1-verdenen ved at styrke sine bånd til flere hold. Med roller som reservekører for både Mercedes og McLaren, samt deltagelse i European Le Mans Series, er Vesti fast besluttet på at holde sig skarp og nå sit ultimative mål om Formel 1.

Citat fra forfatteren

“Frederik Vesti er en ung og talentfuld racerkører, der konstant stræber efter at forbedre sig selv. Hans engagement i både Mercedes og McLaren, samt hans deltagelse i European Le Mans Series, viser hans dedikation og passion for sporten.” – Forfatterens navn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *