Danske køreres muligheder i Formel 1 reduceres: kun ét sæde er tilbage
2 mins read

Danske køreres muligheder i Formel 1 reduceres: kun ét sæde er tilbage

Danske køreres muligheder i Formel 1 reduceres: kun ét sæde er tilbage

Sauber F1 forlænger med Zhou Guanyu, skuffende nyt for danske Frederik Vesti

Denne torsdag meddelte Sauber F1, som snart bliver overtaget af Audi og er sponsoreret af Alfa Romeo, at de har forlænget deres kontrakt med den kinesiske kører Zhou Guanyu.

En udfordring for det danske Formel 1-håb

Denne beslutning er en skuffelse for det danske Formel 1-håb, Frederik Vesti, som i øjeblikket ligger på andenpladsen i Formel 2. Selvom der kun er én løbsweekend tilbage i Formel 2, og Vesti teoretisk set stadig har mulighed for at vinde mesterskabet, ser Formel 1 ud til at være lukket land for den unge dansker.

Sauber F1’s beslutning om at forlænge med Zhou blev offentliggjort i en pressemeddelelse tidligere på ugen. Dette efterlader kun ét sæde ledigt i Formel 1 for næste år, og det er hos Red Bull-juniorholdet AlphaTauri.

Konkurrence om det sidste sæde

Både Daniel Ricciardo og vikaren Liam Lawson er potentielle kandidater til det sidste sæde. Desværre ser det ikke ud til, at Frederik Vesti, der er en del af Mercedes’ talenthold, er i spil. Vesti er heller ikke et sandsynligt valg for Alfa Romeo, der allerede har Valtteri Bottas i den anden bil. Bottas kæmper selv for at blive en del af Audis Formel 1-planer fra 2026.

Teamchef Andreas Seidl, der kom fra McLaren før 2023-sæsonen, har angiveligt andre planer.

Kommentar fra forfatteren

“Selvom det er skuffende for Frederik Vesti, er det vigtigt at huske på, at Formel 1 er en svær sport at bryde ind i. Der er stadig mange muligheder for Vesti i fremtiden, og vi ser frem til at følge hans karriere,” siger forfatteren af artiklen.

Konklusion

Det er klart, at vejen til Formel 1 er fyldt med udfordringer og konkurrence. Selvom Frederik Vesti er et stort talent, er det ikke altid nok i denne højoktan sport. Vi ønsker ham held og lykke i den kommende Formel 2-løbsweekend og i hans fremtidige karriere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *