Bilmærke udtaler, at de ikke ønsker at involvere sig i Formel 1.
2 mins read

Bilmærke udtaler, at de ikke ønsker at involvere sig i Formel 1.

Toyota afviser rygter om Formel 1-comeback på bekostning af Audi

Audi har investeret millioner af euro i forberedelserne til at overtage Formel 1-holdet Sauber i 2026. Men det ser ud til, at den nye ledelse i VAG-koncernen ikke er interesseret i at bruge penge på motorsportens kongeklasse.

Audi søger en udgang fra Formel 1

Det franske medie Autojournal rapporterede i oktober, at Audi aktivt søger en vej ud af Formel 1, flere år før mærket skulle deltage i sporten. Kort tid efter rapporterede den finske avis Iltalehti, at Toyota var interesseret i at vende tilbage til Formel 1 på Audis bekostning.

Toyota afviser rygter om Formel 1-comeback

Men nu afviser Rob Leupen, chefen for Toyotas World Endurance Championship-program, disse rygter. I et interview med Motorsport Aktuell fastslår Leupen, at Toyota ikke har planer om at vende tilbage til Formel 1. I stedet vil Toyota fortsætte med at fokusere på deres World Endurance-program.

Toyotas fortsatte engagement i motorsport

Selvom Toyota ikke planlægger et comeback i Formel 1, er der stadig en vis forbindelse til sporten. Toyota har flere tidligere Formel 1-kørere på deres lønningsliste, herunder Brendon Hartley og Sebastien Buemi, der begge har kørt for Red Bulls juniorhold, da det hed Toro Rosso.

Kommentar fra forfatteren

“Selvom Toyota ikke vender tilbage til Formel 1, er det tydeligt, at de stadig har en stærk tilstedeværelse i motorsport. Deres fortsatte engagement i World Endurance-programmet og deres ansættelse af tidligere Formel 1-kørere viser, at de er dedikerede til sporten på deres egen måde,” siger forfatteren af artiklen.

Konklusion

Det er klart, at Toyota ikke har planer om at vende tilbage til Formel 1 på bekostning af Audi. I stedet vil de fortsætte med at fokusere på deres World Endurance-program og deres nuværende hold af kørere. Dette viser, at selvom de ikke deltager i Formel 1, er Toyota stadig engageret i motorsporten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *