‘Danske tennisstjerner deltager i miniturnering i Danmark for at styrke forbindelsen til deres fans’
3 mins read

‘Danske tennisstjerner deltager i miniturnering i Danmark for at styrke forbindelsen til deres fans’

Omskrevet artikel:

Udfordringer for international tennis i kølvandet på COVID-19

Wimbledon er blevet aflyst, French Open er blevet udsat, og alle turneringer har været på pause siden marts og vil forblive sådan mindst indtil august. Selvom fodbold og andre sportsgrene har genoptaget aktiviteterne efter coronapausen, er fremtiden for internationale tennisturneringer stadig usikker.

Tennis’ komplekse situation

Doublespecialisten Frederik Løchte Nielsen påpeger, at genstarten af tennissporten kan blive udskudt på grund af dens komplekse setup. Han henviser til, at tennisturneringer samler spillere fra hele verden, der rejser fra by til by uge efter uge – et setup, der ikke er kompatibelt med en verden ramt af en pandemi.

Udsigterne for et tourcomeback

Løchte mener, at der kan være længere udsigter for et tourcomeback, end de nuværende datoer antyder. Han understreger vigtigheden af fairness over for alle spillere og nødvendigheden af at vente, indtil alle kan deltage.

Kreative løsninger i mellemtiden

I mellemtiden er der blevet tænkt kreativt for at holde sporten i gang. Nationale invitationsturneringer skyder op overalt, herunder en stærkt besat kvindeturnering i Tjekkiet og en turnering på Balkan organiseret af verdensetteren Novak Djokovic.

UTR Leschly Challenge

I Danmark blev der sidste weekend spillet en miniturnering i Give med fire af landets bedste herrespillere. Turneringen fortsætter i denne weekend med UTR Leschly Challenge i Farum, hvor Løchte vil konkurrere mod Holger Rune, Christian Sigsgaard og Johannes Ingildsen om en præmiesum på 100.000 kroner.

Udsigter for internationale turneringer

Jan Leschly, legenden bag Leschly Tennis Foundation, arrangerer miniturneringen. Han udtrykker sin begejstring for at kunne fremvise to dage med toptennis og understreger, at det også er en måde at støtte spillerne på i deres stræben efter at blive bedre. Han frygter dog, at det kan tage lang tid, før der igen bliver spillet internationale turneringer.

Forfatterens kommentar

“Denne situation er et klart eksempel på, hvordan en global krise som COVID-19 kan påvirke sportsgrene som tennis, der er dybt afhængige af international rejse og samling af spillere fra hele verden. Det er opmuntrende at se kreative løsninger som nationale invitationsturneringer dukke op, men det er klart, at sporten står over for store udfordringer,” siger forfatteren af webstedet.

Forfatterens konklusion

“Selvom der er udfordringer, er der også muligheder. Denne krise kan være en chance for at genoverveje og tilpasse, hvordan tennissporten fungerer, for at gøre den mere modstandsdygtig over for fremtidige kriser. Det er også en chance for at styrke forbindelsen mellem spillere og fans og fremme tennis på hjemmebane,” konkluderer forfatteren af webstedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *