Norge overgår Danmark i europæisk konkurrence – fordel er truet.
3 mins read

Norge overgår Danmark i europæisk konkurrence – fordel er truet.

Norge overgår Danmark i europæisk konkurrence – fordel er truet.

Norge overgår Danmark på UEFA’s koefficientrangliste, Israel lurer i baggrunden

Dansk fodbold har i denne sæson præsteret stærkt i Europa, især takket være FC København og i mindre grad FC Nordsjælland. Dette har længe lagt op til en europæisk opgradering for Danmark. Men efter en stærk torsdag af Norge og Israel, hænger denne opgradering nu i en tynd tråd.

Moldes sejr ændrer ranglisten

Moldes 2-1-sejr over Club Brugge i Conference League betyder, at Norge nu har overhalet Danmark på UEFA’s koefficientrangliste.

Stram konkurrence om 15.-pladsen

Norge har skubbet Danmark ned til en 15. plads. Denne placering er afgørende for, om man kan opgraderes fra fire til fem europæiske deltagere og fra én plads i Champions League-kvalifikationen til to. Forskellen mellem en 15. og 16. plads er primært en femte europæisk plads – en potentielt meget lukrativ Champions League-billet.

FC København blev onsdag elimineret i Champions League af Manchester City, og Danmark slutter dermed på 31,450 koefficientpoint efter denne sæson.

Israel truer Danmarks placering

Israel er den nærmeste forfølger efter Danmark, med 30,875 koefficientpoint efter Maccabi Tel Avivs overraskende 4-1-sejr over Olympiakos i Conference League torsdag. Dette giver Danmark et forspring på 0,575 koefficientpoint, som de to tilbageværende israelske hold kan indhente med for eksempel én sejr og en uafgjort i deres resterende kampe.

Grækenland kan også stadig overhale Danmark, men med 28,725 point og nederlag for både Olympiakos og Paok torsdag, er de en mindre trussel.

Alt kan ændre sig

Hvis Israel fejler, og Danmark beholder 15.-pladsen, vil både næste sæsons guld- og sølvvinder i Superligaen deltage i Champions League-kvalifikationen. Den danske pokalvinder får chancen i Europa League-kvalifikationen, mens yderligere to danske hold deltager i Conference League-kvalifikationen.

Hvis Israel derimod skubber Danmark ud af top-15, vil kun den danske mester deltage i Champions League-kvalifikationen, pokalvinderen i Europa League, og yderligere to danske hold vil spille Conference League.

Forfatterens kommentar

“Dette er en afgørende tid for dansk fodbold. Med Norge der har overhalet os, og Israel lige i hælene, er det vigtigt at vi fortsætter med at præstere på europæisk niveau. Det er klart, at der er meget på spil,” siger forfatteren af denne artikel.

Konklusion

Forfatteren konkluderer: “Dansk fodbold står over for en udfordring. Vi skal kæmpe for at beholde vores placering og fortsætte med at præstere på højt niveau. Det er ikke kun vigtigt for vores nationale stolthed, men også for vores muligheder i europæiske turneringer.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *