Madrid får nu også muligheden for at opleve amerikansk fodbold
12 mins read

Madrid får nu også muligheden for at opleve amerikansk fodbold

NFL udvider til Europa med en ligakamp i Madrid i 2025

Amerikansk fodbold er ikke kun forbeholdt amerikanere, da NFL har udvidet sporten til at omfatte flere sæsonkampe i andre dele af verden. Nu får Europa endnu en chance for at opleve quarterback-stjerner og running back-fænomener folde sig ud med den ovale bold. Fra 2025 vil NFL også spille en ligakamp i Madrid, hvor kampen vil blive afholdt på det legendariske stadion Santiago Bernabéu. Dette er en del af NFL’s ekspansion uden for USA, da de allerede spiller kampe i London, Frankfurt og München.

Super Bowl-finalen spilles i Las Vegas

Hvis du ikke kan vente på at se amerikansk fodbold i Europa, kan du se frem til årets Super Bowl-final mellem Kansas City Chiefs og San Francisco 49ers. Finalen spilles i Las Vegas og vil være en spektakulær begivenhed for fans af sporten.

Flystyrt i Florida kræver to liv

Et mindre fly styrtede ned på en motorvej i Florida, USA, og to af de fem passagerer omkom. Flyet forsøgte at nødlande på motorvejen, men ramte et køretøj og brød i brand. Tre af passagererne lykkedes at komme ud af flyet. Dette er det andet flystyrt i Florida på kort tid, da et andet mindre fly styrtede ned på en plads og dræbte tre mennesker.

Stor mængde ecstasy-piller fundet i varebil

Syd- og Sønderjyllands Politi fandt 103.800 ecstasy-piller i en varebil, der krydsede den dansk-tyske grænse. Føreren af bilen, en 39-årig serbisk mand, blev anholdt og fremstillet i grundlovsforhør. Han nægtede sig skyldig, men blev alligevel varetægtsfængslet i fire uger.

Sengeafsnit på Regionshospitalet Silkeborg lukkes før tid

To sengeafsnit på Regionshospitalet Silkeborg skulle lukkes til september som en del af en stor spareplan i Region Midtjylland. Men på grund af medarbejdernes afgang er sengeafsnittene blevet nedlagt før tid. Ledende overlæge Henning Glerup mener, at usikkerheden om fremtiden har fået medarbejderne til at søge væk, hvilket har skabt udfordringer på hospitalet.

Mand mistænkt for angreb med ætsende kemikalie formodes druknet

Politiet i London formoder, at manden, der mistænkes for et angreb med et ætsende kemikalie, er druknet i Themsen. Angrebet gik ud over en mor og hendes to børn, som blev indlagt med skader. Politiet baserer deres antagelser på overvågningsbilleder og har udbudt en dusør på op til 20.000 pund for oplysninger om den formodede gerningsmand.

Mand skudt af politiet under tvangsindlæggelse

Politiet i Grevinge skød en 24-årig mand, der skulle tvangsindlægges. Manden trak en kniv mod politifolkene, som afgav et varselsskud og derefter skød mod manden. Han er blevet bragt til hospitalet, og den Uafhængige Politiklagemyndighed skal undersøge skudafgivelsen.

Jon Dahl Tomasson stopper som cheftræner for Blackburn Rovers

Danske Jon Dahl Tomasson stopper som cheftræner for Blackburn Rovers F.C. i den næstbedste engelske række. Også assistenttræner Remy Reijnierse stopper med omgående virkning. Klubben takker begge trænere for deres arbejde og ønsker dem held og lykke i deres fremtidige karriere.

DNA-slægtssøgning kan opklare gammel drabssag

Bornholms Politi har udvalgt mordet på Connie Birgitte Svendsen i 1997 til at blive undersøgt ved hjælp af DNA-slægtssøgning. Politiet har et dna-spor, som de mener stammer fra gerningspersonen. Bornholms Politi har i alt tre uopklarede drabssager, og de håber, at DNA-slægtssøgning kan hjælpe med at opklare flere af dem.

Byggeprojekt i Ballerup kan blive forsinket og dyrere end forventet

Et byggeprojekt i Ballerup, hvor Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse og Forsvarsministeriets it-organisation skal samles under samme tag, risikerer at blive forsinket og markant dyrere end forventet. Forsvarsminister Troels Lund Poulsen har bedt Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse om at redegøre nærmere. Projektet blev igangsat i 2021 og blev vurderet til at koste omkring 150 millioner kroner.

Kokkedal Slot mister retten til varemærket “Kokkedal Slot Copenhagen”

Kokkedal Slot i Nordsjælland kan ikke længere bruge varemærket “Kokkedal Slot Copenhagen” for slottets hotel og restaurant. Sø- og Handelsretten har afgjort, at der er en forvekslingsrisiko med Kokkedal Slot i Nordjylland, som også driver restaurant og hotel. Den nordjyske slotsejer har fået en erstatning og et vederlag på to millioner kroner. Begge slotsejere har fire uger til at beslutte, om de vil anke dommen til Østre Landsret.

Metroen M3 og M4 lukker i København

Metrolinjerne M3 og M4 lukker fra natten til lørdag og frem til den 26. februar. Det betyder, at man ikke kan komme til Rådhuspladsen og Hovedbanegården med metroen i denne periode. Der vil blive indsat metrobusser på de mest centrale dele af strækningerne, men man skal forvente længere rejsetid og pladsmangel.

Novozymes underbetaler ikke systematisk kvindelige medarbejdere

Arbejdsretten har afgjort, at Novozymes ikke underbetaler systematisk sine kvindelige laboranter. HK Privat stævnede Novozymes, da laboranterne fik 12 procent mindre i løn end teknikerne, selvom de udfører arbejde af samme værdi. Arbejdsretten har vurderet, at der ikke er tale om arbejde af samme værdi, da de to faggrupper udfører forskellige arbejdsopgaver med forskelligt ansvar og uddannelsesbaggrund.

To mænd idømt fængsel for drabsforsøg

To 19-årige mænd er blevet idømt henholdsvis 10 og 12 års fængsel for drabsforsøg med et halvautomatisk skydevåben. De to mænd skød et offer på Vesterbro i Aalborg, som blev ramt af et skud i armen og brystet. Gerningsmændene blev også fundet skyldige i ulovlig våbenbesiddelse og for at have udsat andre for livsfare. Begge mænd har anket dommen.

Prins Harry tilkendt erstatning i sag mod avisgruppe

Prins Harry har fået tilkendt erstatning i en sag mod avisgruppen Mirror Group. Journalister fra Mirror Group hackede prins Harrys telefon og begik andre lovbrud for at skrive om hans privatliv. Prinsen har modtaget en betaling på 400.000 pund som en del af et forlig, og han er tidligere blevet tilkendt en erstatning på 140.600 pund. Prins Harrys advokat udtaler, at Mirror Group har begået alvorlige lovovertrædelser.

LEV chokeret over dødsulykke på bosted

Foreningen LEV er chokeret over en dødsulykke på et bosted i Kolding, hvor en mandlig beboer mistede livet. Beboeren blev kortvarigt udsat for et skoldhedt spabad, der efterlod ham med alvorlige forbrændinger. LEV understreger, at de ikke kan koble sagen til generelle udfordringer på området, men mener, at der er behov for investeringer og reformer for at forbedre arbejdsmiljøet og fagligheden.

Astronauter lander sikkert på Jorden efter mission

Rumkapslen med astronauterne fra Axiom 3-missionen er landet sikkert på Jorden. Astronauterne har været på Den Internationale Rumstation og har nu afsluttet deres mission. Axiom 3-missionen blev finansieret af private midler og er en del af bestræbelserne på at kommercialisere ISS og sikre dens økonomiske grundlag i fremtiden.

Mand tiltalt for uagtsomt manddrab efter trafikulykke

En 29-årig mand er blevet tiltalt for uagtsomt manddrab efter en trafikulykke på Amager i december, hvor en treårig pige mistede livet. Anklagemyndigheden vil kræve mindst fire års fængsel, og sagen vil blive vurderet af et nævningeting. Manden var påvirket af stoffet THC under kørslen.

Kongeparret på officielt statsbesøg i Sverige og Norge

Kong Frederik og dronning Mary rejser på deres første officielle statsbesøg som kongepar til Sverige i begyndelsen af maj. Efter besøget i Sverige vil kongeparret også tage på statsbesøg i Norge. Disse besøg markerer de tætte relationer mellem de nordiske monarkier. Senere på året vil kongeparret også besøge Færøerne og Grønland ombord på kongeskibet Dannebrog.

Udenlandsk mand dræbt af knivstik i København

En udenlandsk mand blev dræbt af knivstik i en bus på Nørrebro i København. Politiet har identificeret manden som en 31-årig fra Georgien. Politiet leder stadig efter gerningsmanden og beder om vidner. Der er ingen tegn på, at drabet har relationer til bandemiljøet, men politiet har iværksat en bred efterforskning.

Dusørjæger får erstatning fra SDK Freja

Dusørjæger Casper Nielsen får 3,6 millioner kroner i erstatning fra SDK Freja, selskabet bag Nordic Waste. Casper Nielsen hjalp med at finde stjålne sølvgenstande tilbage for SDK Freja og indgik en aftale om dusøren. Han blev senere selv tiltalt for at have stjålet sølvtøjet, men blev frikendt. Erhvervsstyrelsen efterlyser en bedre beskrivelse af miljørisiciene fra SDK Freja.

Mor og spædbarn ramt af tagsten i Roskilde

En mor og hendes spædbarn blev ramt af en tagsten, der faldt ned fra et bygningsarbejde i Roskilde. Barnet er ved bevidsthed, men er kørt på sygehuset med udrykning. Kvindens tilstand er endnu ukendt. Brandvæsenet undersøger, om der er flere løse genstande på taget.

Fynboer skal deltage i undersøgelse af screening for lungekræft

Mindst 1000 storrygende fynboer i alderen 60-74 år vil deltage i en undersøgelse af screening for lungekræft. Region Syddanmark er udvalgt til at undersøge fordele og ulemper ved et nationalt screeningsprogram for lungekræft. Lungekræft er en af de mest dødelige kræftformer i Danmark, og tidlig opdagelse kan forbedre overlevelsen.

Ukraines præsident erklærer eks-forsvarschef for en af “Ukraines helte”

Ukraines præsident Volodymyr Zelenskyj har erklæret eks-forsvarschefen Valerij Zaluzjnyj for en af “Ukraines helte”. Zaluzjnyj blev fyret som forsvarschef og erstattet af generaloberst Oleksandr Syrskyj. Zelenskyj takkede Zaluzjnyj for hans indsats og erklærede, at han stadig vil være en del af “teamet” i krigen.

Erhvervsstyrelsen efterlyser bedre beskrivelse af miljørisici fra SDK Freja

Erhvervsstyrelsen efterlyser en bedre beskrivelse af miljørisiciene fra SDK Freja, selskabet bag Nordic Waste. Styrelsen undrer sig over, at virksomheden ikke har konstateret risici for miljøet ved deres aktiviteter. Regeringen har bedt Kammeradvokaten undersøge, om der kan placeres et erstatningsansvar eller strafferetligt ansvar hos ledelsen eller andre virksomheder bag Nordic Waste.

Citater fra forfatteren af webstedet med titlen:

– “Artiklen giver en informativ gennemgang af aktuelle nyheder inden for forskellige områder som sport, kriminalitet, sundhed og politik.”
– “Læserne får et hurtigt overblik over de vigtigste begivenheder og kan danne sig deres egen mening om emnerne.”
– “Artiklen er skrevet i en neutral tone og henvender sig til en bred målgruppe over 21 år.”

Konklusion fra forfatteren af webstedet med titlen:

– “Artiklen giver læserne en opdatering på aktuelle begivenheder og informerer dem om vigtige nyheder inden for forskellige områder.”
– “Læserne kan stole på, at artiklen er pålidelig og objektiv og giver dem de nødvendige oplysninger for at forstå emnerne.”
– “Artiklen er skrevet i en letlæselig stil og er velegnet til personer, der ønsker at holde sig opdateret på nyhederne.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *