Danmark triumferer over Sverige for første gang nogensinde ved VM i ishockey
2 mins read

Dansk ishockeylandshold vinder historisk sejr over Sverige ved VM

Det danske ishockeylandshold har endelig brudt den svenske dominans ved VM i ishockey. Efter 11 tidligere nederlag mødte de danske spillere op til kampen mod Sverige med en ny attitude og vandt kampen med 4-3.

Kampen fandt sted i den lettiske hovedstad Riga, og selvom første periode var målløs, blev der gang i scoringerne i anden periode. Svenskerne var foran to gange, men danskerne formåede begge gange at komme tilbage og sluttede perioden foran med 3-2.

I tredje periode var det Nicklas Jensen, der stjal rampelyset med sin tredje scoring, der bragte Danmark foran 4-2. Selvom svenskerne fik reduceret, endte kampen med en historisk dansk sejr.

Nicklas Jensen blev efter kampen hyldet som en af holdets store spillere, men han understregede, at sejren var et resultat af holdets samlede indsats. Landstræner Heinz Ehlers roste også holdets defensive spil og aggressivitet, der skabte problemer for svenskerne.

Sejren har skabt stor glæde i Danmark, men den har også rystet Sverige. Svenske medier beskriver nederlaget som en monumental fiasko og sammenligner det med det svenske landsholds tab til Hviderusland ved OL i 2002.

Selvom sejren er vigtig for Danmark, er der ikke lang tid til at fejre den. Holdet skal allerede i morgen spille mod Schweiz, og landstræneren understreger, at spillerne også skal have lov til at nyde sejren, før de fokuserer på næste kamp.

Danmark mangler seks kampe i den indledende gruppe ved VM, og næste opgør mod Schweiz kan ses på TV2 Sport.

Konklusion:
Den danske ishockeysejr over Sverige ved VM har skabt stor glæde i Danmark og rystet Sverige. Holdets indsats og Nicklas Jensens præstation blev fremhævet som afgørende for sejren. Landstræner Heinz Ehlers understregede betydningen af holdets defensive spil. Selvom sejren er vigtig, skal spillerne også have lov til at nyde den, før de fokuserer på næste kamp mod Schweiz.