Gjensidige lancerer ny kampagne for at fremhæve kvindelige rollemodeller i professionel fodbold
2 mins read

Gjensidige lancerer ny kampagne for at fremhæve kvindelige rollemodeller i professionel fodbold

Kampagne skal styrke kvindefodbold med flere rollemodeller

Til trods for den voksende interesse for kvindefodbold, er der stadig et højt frafald blandt de over 70.000 kvindelige fodboldspillere i Danmark. Dette har fået Gjensidige, navnesponsor for Gjensidige Kvindeliga, til at lancere en kampagne, der skal fremme flere kvindelige rollemodeller i sporten.

Symbolik i bordfodbold

Kampagnen centrerer sig om et specialdesignet bordfodboldbord med kvindelige spillere, som bliver lanceret på Kvindernes Internationale Kampdag. Bordfodboldbordet har en dyb symbolik og betydning, udtaler Nicolai Kaas Nordstrøm, ligachef for DBU Kvindeligaen.

“Hvis man spørger pigerne om, hvilke fodboldspillere de beundrer, nævner de ofte mandlige spillere. Selvom det er positivt, at pigerne beundrer spillere som Messi og Ronaldo ligesom drengene, mener vi, at der skal være flere kvindelige rollemodeller i fodbold for at inspirere pigerne til at drømme stort,” siger Nicolai Kaas Nordstrøm.

Udfordringer med frafald

DBU-statistikker viser, at kvindefodbold oplever en nettotilgang, men at der er et markant frafald i teenageårene. Der er flest aktive pigespillere omkring 13-årsalderen, men 40 procent falder fra to år efter. Til sammenligning falder kun to procent af drengene fra to år efter det tidspunkt, hvor der er flest aktive spillere.

Kampagnefilm og events

En kampagnefilm med det nye bordfodboldspil vil blive vist på sociale medier i de kommende måneder for at skabe opmærksomhed om manglen på kvindelige forbilleder i fodbold. Bordfodboldbordet vil også blive vist rundt om i landet på konferencer og ved andre relevante sportsbegivenheder.

“Dette er en gimmick, men med en seriøs baggrund. Nogle gange skal man udfordre vores fastlåste billeder af verden, hvis man vil ændre noget. Vi har arbejdet med sponsoratet af kvindeligaen siden 2019, og vi ser kampagnen som en forlængelse af vores arbejde med at styrke piger og kvinders mulighed for at drømme om en fremtid i sporten,” siger Susan Blindbæk Vestergård, Sponsorship Manager, Gjensidige.

Citat fra forfatteren

“Kampagnen fra Gjensidige er et vigtigt skridt i retning af at skabe flere kvindelige rollemodeller i fodbold og dermed styrke sporten og dens appel til unge piger.” – Forfatterens navn

Konklusion fra forfatteren

“Gjensidiges kampagne er et lovende tiltag for at bekæmpe frafaldet blandt kvindelige fodboldspillere og inspirere flere piger til at drømme stort inden for sporten. Det er et vigtigt skridt i retning af at skabe en mere inkluderende og inspirerende fodboldverden for alle.” – Forfatterens navn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *