Thomas Stavngaard er blevet udnævnt til årets træner.
3 mins read

Thomas Stavngaard er blevet udnævnt til årets træner.

Thomas Stavngaard kåret som ‘Årets Træner 2023’ af Team Danmark

Thomas Stavngaard, træneren bag de danske herredoublers succes, er blevet hædret som vinder af ‘Team Danmarks Årets Træner 2023’. I 2023 spillede han en afgørende rolle i at hjælpe Kim Astrup og Anders Skaarup til VM-sølv på hjemmebane og en række andre bemærkelsesværdige præstationer.

Stavngaards bidrag til dansk badminton

Som tidligere herredoublespiller har Stavngaard selv oplevet presset på banen. Han overtog ansvaret for de danske herredoubler den 1. januar 2023, og siden da har herredoublekategorien oplevet en eksplosiv udvikling. Kim Astrup og Anders Skaarup, Danmarks bedste herredouble, har i 2023 udviklet sig til et verdensklassepar med fem turneringssejre og en VM-sølvmedalje på hjemmebane i København. De unge, opkommende herredoubler har også vist lovende fremskridt i løbet af 2023.

Stavngaard slår stærke konkurrenter

Stavngaard vandt prisen foran Casper Jørgensen, landstræner for banelandsholdet, og Nikolaj Jacobsen, landstræner for håndboldherrerne. Jens Meibom, sportschef i Badminton Danmark, roser Stavngaard for hans imponerende indsats og evne til at skabe et træningsmiljø, hvor hårdt arbejde og godt humør går hånd i hånd.

Stavngaards trænerpræstation værdsat af Team Danmark

Team Danmarks sportsdirektør, Lars Balle Christensen, udtrykker stor begejstring for Stavngaards præstation. Han fremhæver Stavngaards evne til at skabe tillidsfulde relationer til spillerne og hjælpe dem med at realisere deres fulde potentiale. Han roser også Stavngaards skarpe blik for, hvad det kræver af træning for at blive verdens bedste i herredouble.

Modtagelse af prisen

Stavngaard modtog prisen under showet ‘SPORT 2023’, der blev sendt lørdag den 6. januar på DR1.

Kriterier for ‘Årets Træner-pris’

Prisen gives til en træner, der har gjort et særligt udviklingsarbejde med enkelte atleter, et hold eller et elitemiljø, der har ført til resultater på højt internationalt niveau. Resultaterne skal være baseret på en kombination af høj faglighed, stærke værdier og en personlig ledelses- og trænerstil.

Kommentar fra forfatteren

“Thomas Stavngaards præstationer i 2023 har været intet mindre end imponerende. Hans evne til at udvikle og motivere spillere har haft en enorm indflydelse på dansk badmintons succes. Det er velfortjent, at han nu bliver hædret som ‘Årets Træner’.”

Konklusion

Thomas Stavngaards hæder som ‘Årets Træner 2023’ er et klart bevis på hans enestående bidrag til dansk badminton. Hans evne til at motivere og udvikle spillere har haft en markant indflydelse på sportens succes i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *