Rivaler ansætter danske stjerner, men ekspert udtrykker ingen bekymring.
3 mins read

Rivaler ansætter danske stjerner, men ekspert udtrykker ingen bekymring.

Rivaler ansætter danske stjerner, men ekspert udtrykker ingen bekymring.

Danske badmintonspillere bliver trænere for internationale hold

Hvis du er en hyppig seer af badminton, har du muligvis bemærket en tendens. Flere tidligere danske topspillere har fået trænerroller hos konkurrerende nationer.

Christinna Pedersen, en tidligere dansk spiller med både OL- og VM-medaljer i sin samling, er den nyeste til at tage denne vej. Hun blev tilknyttet det bedste tyske mixed double-hold, bestående af Isabel Lohau og Mark Lamsfuss, kort før VM i august.

“Hvis du er en hyppig seer af badminton, har du muligvis bemærket en tendens. Flere tidligere danske topspillere har fået trænerroller hos konkurrerende nationer.”

En ny rolle i badmintonverdenen

Pedersen udtaler til TV 2 SPORT, at det er fantastisk at være tilbage i badmintonverdenen. Selvom hun ikke har været væk fra sporten siden sin pensionering, er det en fornøjelse at dykke dybere ind i det igen.

Hun har i denne uge været med det tyske hold ved Denmark Open. Men det er ikke planen, at hun skal deltage i flere turneringer i den nærmeste fremtid. I stedet vil hun rejse til Tyskland hver sjette uge for at arbejde intensivt med Lohau og Lamsfuss fra mandag til torsdag.

Pedersen er ikke den eneste danske spiller, der har taget en konsulentrolle i et andet land. Andre inkluderer Mathias Boe (Indien), Mads Conrad (Tyskland) og Jan Ø. Jørgensen (Skotland).

En fremtidig rolle i Danmark?

Pedersen endte som træner i Tyskland, fordi de kontaktede hende først. Hun udtaler, at en lignende rolle i Danmark ville være interessant, men hun har ikke været i kontakt med Badminton Danmark. Og det ser ikke ud til at ske i den nærmeste fremtid.

“Lige nu er det udelukket, fordi jeg er i Tyskland, men jeg kan mærke, at det er fedt at være tilbage. Det er virkelig sjovt,” siger hun.

Forfatterens kommentar

“Denne tendens med danske spillere, der bliver trænere for internationale hold, viser bare, hvor dygtige og respekterede de er på verdensplan. Det er spændende at se, hvad de kan bringe til disse hold og hvordan det vil påvirke konkurrencen,” siger forfatteren af artiklen.

Konklusion

Ifølge forfatteren af artiklen: “Selvom det kan virke overraskende, at disse spillere vælger at træne konkurrerende hold, viser det bare deres passion for sporten. De har meget at byde på, og det er fantastisk at se dem dele deres viden og erfaring med andre.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *