Hold-VM i 2026 vil blive afholdt i Danmark
2 mins read

Hold-VM i 2026 vil blive afholdt i Danmark

H2: Verdens bedste badmintonspillere kommer til Horsens i 2026

Om to år vil Horsens være vært for verdens bedste badmintonspillere. De kommer dog ikke for at besøge byens kulturhus Fængslet eller Industrimuseet, men for at deltage i Thomas og Uber Cup, VM for herre- og kvindelandshold i badminton, der afholdes på dansk jord.

Badminton Danmark har i en pressemeddelelse meddelt, at de har fået tildelt værtskabet for turneringen i 2026. Derudover vil Horsens også være vært for det individuelle EM i 2025.

H2: Internationale badmintonforbund ser frem til begivenhederne

Poul-Erik Høyer, præsident for det internationale badmintonforbund BWF, ser frem til de kommende begivenheder. Han udtaler, at Badminton Danmark har en lang tradition for at afvikle badmintonmesterskaber i verdensklasse, og han har fuld tillid til, at de sammen med Horsens vil levere en mindeværdig turnering.

H2: Dansk succes ved tidligere mesterskaber

Danmark har tidligere haft succes ved hold-VM. I 2021 var Aarhus værtsby, hvor herrelandsholdet vandt bronze efter en sejr over Japan. Kvindelandsholdet nåede kvartfinalen. Danmark har vundet hold-VM én gang, da herrelandsholdet vandt Thomas Cup i 2016. Kvindelandsholdet har endnu ikke vundet Uber Cup, men de opnåede en sølvmedalje i 2000.

H2: Forventninger til de kommende mesterskaber

Det er endnu uvist, om Danmark vil opleve succes ved EM i 2025 eller Thomas og Uber Cup i 2026. Dog er der grund til at glæde sig, ifølge Badminton Danmarks formand, Kristian Pihl. Han udtaler, at det er en fantastisk totrinsraket af mesterskaber, der passer godt ind i deres langsigtede ambitioner om at få flere badmintonmesterskaber til Danmark.

H2: Horsens som værtsby for første gang

Det er første gang, Horsens skal arrangere badmintonturneringer på internationalt topniveau. Dette markerer en vigtig begivenhed for byen og for dansk badminton.

H2: Forfatterens kommentar

“Forfatterens navn” udtaler: “Det er en spændende tid for dansk badminton, med Horsens som vært for disse store internationale turneringer. Det er et stort skridt fremad for sporten i Danmark.”

H2: Forfatterens konklusion

“Forfatterens navn” konkluderer: “Med Horsens som vært for både EM i 2025 og Thomas og Uber Cup i 2026, er fremtiden lys for dansk badminton. Vi ser frem til at se, hvad disse turneringer vil bringe.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *