En gennemgang af de imponerende præstationer inden for dansk badminton i 2016: Et ekstraordinært år med succes på alle områder.
2 mins read

En gennemgang af de imponerende præstationer inden for dansk badminton i 2016: Et ekstraordinært år med succes på alle områder.

Dansk badminton oplever historisk succes i 2016

Dette år har været et utroligt år for dansk badminton med hele 14 internationale titler og en OL-sølv- og bronzemedalje. Ifølge Finn Trærup-Hansen, afgående sportschef i Badminton Danmark, er 2016 det største år i dansk badmintons historie.

Året startede dog på en trist note, da doublespilleren Carsten Mogensen fik en hjerneblødning dagen før Danmarks kvartfinale ved EM for hold. Trods denne uheldige start formåede både de danske mænd og kvinder at vinde europamesterskaberne for hold.

I maj fandt verdensmesterskaberne for kvindelige og mandlige hold sted i Kina, hvor de danske mænd vandt Thomas Cup for første gang nogensinde ved at slå Indonesien i finalen.

Hans-Kristian Vittinghus vandt sin første Superseries-titel i Australian Open i juni, og danske spillere vandt i alt syv Superseries-turneringer i løbet af året.

Ved OL i Rio de Janeiro var det damedoublen med Christinna Pedersen og Kamilla Rytter samt Viktor Axelsen, der sikrede medaljer til Danmark. Damedoublen var tæt på at vinde guld, men måtte nøjes med sølv efter at have tabt fem bolde i træk i finalen. Viktor Axelsen vandt bronze efter en imponerende sejr over badminton-legenden Lin Dan.

Viktor Axelsen satte prikken over i’et ved sæsonfinalen i Dubai i december, hvor han vandt finalen efter en hård kamp. Axelsen ser allerede frem mod 2017 og har sat sig som mål at vinde All England og VM.

Konklusion:
Dansk badminton har oplevet en historisk succes i 2016 med mange internationale titler og medaljer. Det har været et fantastisk år for sporten, og dansk badminton ser ud til at fortsætte med at dominere i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *