DIF, Team Danmark og Salling Group har offentliggjort de første fem nominerede til Årets Sportsnavn 2023″ | Danmarks Idrætsforbund.
3 mins read

DIF, Team Danmark og Salling Group har offentliggjort de første fem nominerede til Årets Sportsnavn 2023″ | Danmarks Idrætsforbund.

DIF, Team Danmark og Salling Groups Årets Sportsnavn 2023: De første fem nominerede offentliggjort

I 2023 har Danmark oplevet en række bemærkelsesværdige sportspræstationer, hvilket har resulteret i et stærkt felt af 15 nominerede til DIF, Team Danmark og Salling Groups Årets Sportsnavn. Disse atleter repræsenterer en bred vifte af sportsgrene, både store og små.

Offentliggørelse af de nominerede

I løbet af de kommende uger vil de 15 nominerede danske atleter eller hold blive offentliggjort. De første fem er allerede blevet annonceret.

“Hvert år er det en udfordring at indsnævre feltet til kun 15 nominerede på grund af det høje niveau af præstationer fra vores danske atleter og hold,” udtaler Hans Natorp, formand for DIF og medlem af dommerkomitéen til prisen.

Lars Krarup, formand for Team Danmark og også medlem af dommerkomitéen, tilføjer: “Vi er stolte over at se Danmark repræsenteret i toppen af så mange forskellige sportsgrene. Alle de nominerede fortjener stor anerkendelse for deres imponerende præstationer.”

De første fem nominerede

De første fem af de 15 nominerede er:

– Viktor Axelsen, badminton – blandt andet for sine tre Super 1000-sejre

– Cecilie Uttrup Ludwig, landevejscykling – blandt andet for sin VM-bronzemedalje

– Nanna Merrald, dressur – blandt andet for sin EM-sølv og -bronze

– 4 km-holdet i banecykling – for deres VM-guldmedalje

– Magnus Ditlev, triatlon – blandt andet for sin VM-bronzemedalje og sin verdensrekord i Iron Man

Om ‘Årets Sportsnavn’

Årets Sportsnavn-prisen er blevet uddelt siden 1991. I 2023 uddeles den i et partnerskab mellem DIF, Team Danmark og den olympiske partner Salling Group. De 15 nominerede udpeges af DIF og Team Danmark, og de tre finalister vil blive offentliggjort efterfølgende. Vinderen vil blive kåret ved sportsgallaen ‘Sport 2023’ i Herning lørdag den 6. januar 2024. Prisen inkluderer en kontant belønning på 75.000 kroner.

Udvælgelseskriterier

Udvælgelsen af Årets Sportsnavn sker ud fra en helhedsvurdering af flere kriterier, herunder global konkurrence, konkurrencens sværhedsgrad, kontinuitet og forløb samt sportens popularitet i Danmark.

Dommerkomitéen 2023

Dommerkomitéen for 2023 består af en række prominente personer inden for dansk sport og kultur, herunder H.K.H. Kronprins Frederik, Kulturminister Jakob Engel-Schmidt og flere medlemmer fra DIF, Team Danmark og Salling Group.

Forfatterens kommentar

“Årets Sportsnavn er en vigtig anerkendelse af de utrolige præstationer, vores atleter leverer på den internationale scene. Det er en ære at kunne hylde dem på denne måde,” siger Hans Natorp, formand for DIF.

Forfatterens konklusion

“Med så mange talentfulde atleter og imponerende præstationer i 2023, bliver det spændende at se, hvem der ender med at løbe med titlen som Årets Sportsnavn. Uanset hvem det bliver, er vi stolte over det høje niveau af dansk sport,” konkluderer Lars Krarup, formand for Team Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *