Danske spillere udvalgt til at deltage i European Games
3 mins read

Danske spillere udvalgt til at deltage i European Games

Udtagelse af danske spillere til European Games

Badminton Danmarks sportslige ledelse og Danmarks Idrætsforbund (DIF) har udtaget de danske spillere, der skal med til European Games.

Når European Games i juni skal afvikles for tredje gang i Polen, vil en række af Danmarks bedste badmintonspillere repræsentere landet. Badminton Danmark og DIF har onsdag udtaget de spillere, der skal forsøge at følge op på succesen fra de to foregående mesterskaber, hvor Danmark har præsteret stærkt.

Der er ingen store overraskelser i den danske trup, men det er værd at bemærke, at Anders Antonsen, der i sidste måned nåede All England-semifinalen, er valgt over Rasmus Gemke i herresingle, mens Line Christophersen er fravalgt i damesingle.

De danske spillere er:

Herresingle

  • Viktor Axelsen (debutant)
  • Anders Antonsen

Damesingle

  • Mia Blichfeldt
  • Line Kjærsfeldt

Herredouble

  • Kim Astrup/Anders Skaarup

Damedouble

  • Sara Thygesen/Maiken Fruergaard

Mixeddouble

  • Mathias Christiansen/Alexandra Bøje (debutanter)

European Games blev første gang afholdt i 2015 og afvikles hvert fjerde år, hvor det erstatter det individuelle EM. Udover medaljer vil der derfor være vigtige point til verdensranglisten og OL-kvalifikationen på spil.

Cheftrænerens udtalelse

– Vi tror på, at alle spillere, som vi har med, kan vinde medaljer til Danmark, og så glæder vi os til endnu en multisportevent. Det er meget lærerigt at være en del af, og så vil presset til mesterskabet også være noget, som spillerne kan lære af frem mod VM på hjemmebane i august, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

Prioritering af European Games

Årets European Games vil være det første af slagsen for OL- og VM-guldvinderen Viktor Axelsen, mens Anders Antonsen går ind til turneringen som forsvarende mester i herresingle. Det samme gør Mia Blichfeldt i damesingle.

Men det betyder ikke, at Danmark og spillerne har European Games som højeste prioritet. I ugerne op til spiller de nemlig også vigtige World Tour-turneringer som Singapore og Indonesia Open.

– European Games ligger placeret i en meget tung turneringsperiode, som vi også bliver nødt til at prioritere, forklarer Kenneth Jonassen og tilføjer:

– Derfor får vi muligvis ikke den forberedelsestid, som vi kunne ønske os, da den internationale kalender ikke tillader, at vi prioriterer et medaljemesterskab som European Games lige så højt, som vi normalt ville.

Badmintonturneringen spilles fra den 26. juni til den 2. juli.

Forfatterens konklusion

Den danske trup til European Games er nu udtaget, og selvom turneringen ikke er højeste prioritet, er der stadig store forventninger til de danske spillere. Med stærke spillere som Viktor Axelsen og Mia Blichfeldt i truppen, er der gode chancer for medaljer til Danmark.

Forfatterens citat

“Med en stærk trup og tidligere succeser i bagagen, ser vi frem til at se, hvad de danske spillere kan præstere ved European Games i juni.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *