Danske Spil A/S reflekterer over den historiske danske badminton-finale, der finder sted for første gang i 46 år.
2 mins read

Danske Spil A/S reflekterer over den historiske danske badminton-finale, der finder sted for første gang i 46 år.

Danske Spil A/S reflekterer over den historiske danske badminton-finale, der finder sted for første gang i 46 år.

Viktor Axelsen: Verdens bedste badmintonspiller ifølge Danske Spil

Viktor Axelsen er i øjeblikket den bedste mandlige badmintonspiller i verden. Dette er en kendsgerning, som Danske Spil er overbevist om, og de ser frem til denne uges verdensmesterskab i badminton i København.

VM’s seedede spillere: Axelsen i en liga for sig selv

Mads Mortensen, oddssætter hos Danske Spil, bemærker, at de seedede spillere ved VM kan opdeles i to grupper. “Viktor Axelsen er alene i den ene, og alle de andre er sammen i den anden,” siger han.

Danske Spil mener, at der er en overvældende stor sandsynlighed for, at Viktor Axelsen vil være den ene spiller i VM-finalen på søndag. Hvem der vil være hans modstander, er dog mere usikkert.

Asiatisk modstand og muligheden for en dansk finale

“Traditionelt set kommer mindst en af herrespillerne i finalen fra Asien. Vi tror også på dette scenarie denne gang. Men der er en realistisk chance for, at Viktor Axelsen kan ende i den første rene danske VM-finale siden 1977. Det kræver dog, at Anders Antonsen virkelig spiller sit bedste spil,” vurderer Mads Mortensen.

Anders Antonsen, der er seedet som nummer 12 i turneringen, har tidligere vist, at han har potentialet til at nå finalen. Han gjorde det i 2019, og den erfaring kan være til hans fordel i Royal Arena, hvor han også vil have hjemmebanefordel.

Chancerne for en historisk finale

Ifølge Danske Spil er der 14 % chance for, at Axelsen møder Antonsen i en historisk finale. Der er omkring 25 % sandsynlighed for, at det bliver enten Shi Yuqi fra Kina eller Kodai Naraoka fra Japan, der skal tabe finalen til den dominerende danske spiller.

Kun én gang tidligere i VM-historien har der været to ikke-asiatiske spillere i VM-finalen i herrernes singlerække. Det var ved det første VM i Badminton i 1977, hvor Flemming Delfs blev verdensmester, og Svend Pri måtte tage til takke med sølvmedaljen.

Citat fra forfatteren

“Forfatterens navn” udtaler: “Viktor Axelsen har uden tvivl cementeret sin position som verdens bedste mandlige badmintonspiller. Det bliver spændende at se, om han kan fortsætte sin dominans ved dette VM.”

Konklusion fra forfatteren

“Forfatterens navn” konkluderer: “Med Axelsen i topform og muligheden for en historisk dansk finale, er der ingen tvivl om, at dette VM vil være et spændende event for alle badmintonfans.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *