Danmarks Idrætsforbund offentliggør de næste fem atleter, der er nomineret til titlen som Årets Sportsnavn 2023.
3 mins read

Danmarks Idrætsforbund offentliggør de næste fem atleter, der er nomineret til titlen som Årets Sportsnavn 2023.

Årets Sportsnavn 2023: Nomineringer fra en bred vifte af sportsgrene

I et samarbejde mellem Team Danmark og DIF er de 15 nominerede til Årets Sportsnavn 2023 blevet offentliggjort. De nominerede kommer fra otte forskellige sportsgrene, hvilket vidner om Danmarks stærke repræsentation på tværs af mange idrætsgrene.

Hans Natorp, formand for DIF og med i dommerkomitéen til prisen, udtaler: ”Ingen vinder alene, og derfor er de flotte resultater og nu nomineringerne til Danmarks største idrætspris også et stort skulderklap til holdet bag atleterne.”

Lars Krarup, formand for Team Danmark, tilføjer: ”De fem navne, der nu tilføjes listen, viser med al tydelighed, at dansk eliteidræt er i verdensklasse. De fem nominerede repræsenterer Danmark på fornemmeste vis, og de har hver især gjort det enormt flot og præsteret resultater, vi alle hylder, og som gør os stolte.”

De nominerede til Årets Sportsnavn 2023

Blandt de nominerede finder vi Jonas Vingegaard for sin Tour de France-sejr, Emma Aastrand Jørgensen for sin VM-guld- og VM-sølvmedalje i kajak, og herrelandsholdet i håndbold for deres VM-guldmedalje. De første fem atleter blev nomineret onsdag den 15. november, og de sidste fem vil blive offentliggjort i næste uge.

Om prisen ‘Årets Sportsnavn’

Prisen som Årets Sportsnavn er blevet uddelt siden 1991 og uddeles i 2023 i et partnerskab mellem DIF, Team Danmark og den olympiske partner Salling Group. Vinderen kåres ved den store sportsgalla ’Sport 2023’ i Herning lørdag den 6. januar 2024, og showet transmitteres direkte på DR1. Udover æren følger der 75.000 kroner med prisen.

Udvælgelseskriterier og dommerkomitéen

Udvælgelsen af Årets Sportsnavn sker ud fra en helhedsvurdering af flere kriterier, herunder global konkurrence, konkurrencens og medaljens karat, kontinuitet og forløb samt folkelighed. Dommerkomitéen består blandt andet af H.K.H. Kronprins Frederik, Kulturminister Jakob Engel-Schmidt og DIF’s bestyrelsesformand Hans Natorp.

Tidligere vindere af Årets Sportsnavn

Blandt tidligere vindere af prisen finder vi store navne som Mette Jacobsen, Jesper Bank, Bjarne Riis, Wilson Kipketer, Camilla Martin, Thomas Bjørn, Tom Kristensen, Nicki Pedersen, Mikkel Kessler, Lotte Friis, Caroline Wozniacki, Jeanette Ottesen, Maja Jager, Camilla Pedersen, René Holten Poulsen, Pernille Blume, Viktor Axelsen og Jonas Vingegaard.

Citat fra forfatteren

“Årets Sportsnavn er en hyldest til de atleter, der har gjort det ekstraordinært godt i deres respektive sportsgrene. Det er en anerkendelse af deres hårde arbejde, dedikation og talent,” siger forfatteren af denne artikel.

Konklusion

Med nomineringerne til Årets Sportsnavn 2023 bliver det endnu engang understreget, at Danmark er en nation med mange dygtige atleter på højeste niveau. De nominerede repræsenterer en bred vifte af sportsgrene, hvilket vidner om den alsidighed og talentmasse, der findes i dansk eliteidræt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *