Badminton Guldkamp er aflyst på grund af en ny skandale.
2 mins read

Badminton Guldkamp er aflyst på grund af en ny skandale.

Finalekamp om det danske mesterskab aflyst

Torsdagens finalekamp om det danske mesterskab er blevet aflyst på grund af Christinna Pedersens klubaktiviteter i Østen.

Årsagen til aflysningen

Der bliver ikke spillet nogen finale om det danske holdmesterskab i badmintonligaen på torsdag. Den såkaldte ’Guldkamp’ er blevet aflyst efter et møde mellem badmintonforbundet Badminton Danmark og de to involverede klubber, Skovshoved og Team Skælskør-Slagelse.

En ny skandale i dansk badminton

Dermed er dansk badminton blevet ramt af en ny skandale, efter at den såkaldte ’småkagekonflikt’ raserede sidste år. Hovedproblemet denne gang er doublespilleren Christinna Pedersen og hendes klubaktiviteter.

Regelændring og konflikt

Den danske stjernespiller er ufrivilligt blevet centrum i sagen. Hun har nemlig spillet i to udenlandske klubturneringer udover den danske liga, og ifølge reglerne må man kun optræde i en. Men denne regel strider mod den såkaldte Kollektive Spilleraftale, og derfor ville forbundet ændre reglerne.

Konflikten eskalerer

Men ifølge samme pressemeddelelse er Team Skælskør-Slagelse løbet fra dette tilsagn efter at holdopstillingerne – med Christinna Pedersen på Skovshoveds mandskab – til finalen blev kendt mandag. Skovshoved har ifølge TV 2 SPORT’s oplysninger truet med at stille med et reservehold, hvis Christinna Pedersen ikke fik lov at stille op.

Uafklaret situation

Hvorvidt finalen overhovedet bliver gennemført, er nu et åbent spørgsmål. Til nyhedsbureauet Ritzau siger direktør i Badminton Danmark, Bo Jensen, følgende:

– Lige pt. ser det vanskeligt ud, men vi håber, at klubberne besinder sig. Det er en meget kompliceret sag, siger han.

Citat fra forfatteren

“Denne situation er et klart eksempel på, hvordan regelændringer og misforståelser kan føre til store konflikter i sportens verden. Det er en skam, at det går ud over spillerne og fansene,” siger forfatteren af artiklen.

Konklusion fra forfatteren

“Det er tydeligt, at der er behov for klarere kommunikation og bedre forståelse af reglerne i dansk badminton. Forhåbentlig vil denne situation føre til positive ændringer i fremtiden,” konkluderer forfatteren af artiklen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *