Saudi-Arabien har været vært for sæsonfinalen i tennis, hvilket ifølge eksperter var forventet.
3 mins read

Saudi-Arabien har været vært for sæsonfinalen i tennis, hvilket ifølge eksperter var forventet.

Saudi-Arabien gør sit indtog i sportsverdenen

Saudi-Arabien har i de senere år gjort sig bemærket i sportsverdenen. Fodbold og golf har mærket det betragteligt, men også i tennisverdenen ses der nu flere og flere tiltag fra Public Investment Fund (PIF), Saudi-Arabiens investeringsfond.

WTA-touren rykker til Riyadh

Nyeste tiltag er, at kvindernes sæsonfinale på WTA-touren de næste tre år skal spilles i Saudi-Arabiens hovedstad, Riyadh. Dette blev offentliggjort på kvindernes internationale tennisforbunds WTA’s hjemmeside.

Dette kommer ikke som en overraskelse for DR Sportens tennisreporter, Kresten Mosbæk. Han udtaler: “Det her var et spørgsmål om tid. Vi har også på herrernes ATP-tour set, at sæsonfinalen for de bedste unge spillere har været afholdt i Jeddah. Så det kommer ikke som en overraskelse.”

Saudi-Arabien intensiverer sin sportslige indflydelse

Saudi-Arabien har ikke kun sat sit præg på kvindernes sæsonfinale. Den spanske stjerne Rafael Nadal blev tidligere på året annonceret som ny ambassadør for tennis i Saudi-Arabien. Derudover er PIF hovedsponsor på de store ATP-turneringer i Miami, Madrid og Beijing.

Kresten Mosbæk forudser, at Saudi-Arabien snart vil få en af ATP-tourens Masters 1000-turneringer, hvilket vil give landet betydelig indflydelse på den årlige tenniskalender.

Saudi-Arabien og golfverdenen

Saudi-Arabien har også gjort sit indtog i golfverdenen, hvor den saudisk financieret golftour LIV Golf har tiltrukket en stor del af golfsportens bedste spillere. Kresten Mosbæk bemærker dog, at der er en vigtig forskel mellem Saudi-Arabiens indflydelse på golf og tennis.

“I golfverdenen har vi jo set, at pengene fra den saudiske fond har startet en helt ny golfliga, som er i direkte konkurrence med den eksisterende PGA Tour. Der er vi ikke endnu i tennis,” siger han.

Grand Slam-turneringerne vil ikke blive påvirket

Kresten Mosbæk forudser, at de fire grand slam-turneringer ikke vil blive påvirket af Saudi-Arabiens indflydelse. Han siger: “Jeg tror ikke, at de fire grand slam-turneringer vil blive påvirket på nogen måde af det her. Der er stadig så store pengesummer, at der ingen chance er for, at de store spillere vil fravælge dem.”

Konklusion

Saudi-Arabien har i de senere år gjort sit indtog i sportsverdenen, især inden for fodbold, golf og tennis. Landets investeringsfond, PIF, har haft en betydelig indflydelse på disse sportsgrene. Dog forudser eksperter, at de fire grand slam-turneringer ikke vil blive påvirket af Saudi-Arabiens indflydelse.

Citat fra forfatteren

“Det er ingen hemmelighed, at Saudi-Arabien de senere år har gjort sit indtog i sportsverdenen. Fodbold og golf har mærket det betragteligt, men også i tennisverdenen ses der nu flere og flere tiltag fra Public Investment Fund (PIF), Saudi-Arabiens investeringsfond.” – Forfatteren af webstedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *