22-årig dansk talent afslutter sin karriere med øjeblikkelig virkning.
4 mins read

22-årig dansk talent afslutter sin karriere med øjeblikkelig virkning.

Freja Ravn trækker sig fra professionel badminton

Freja Ravn, en af Danmarks mest lovende kvindelige badmintonspillere, har besluttet at trække sig fra sporten med øjeblikkelig virkning.

Den 22-årige Ravn har indset, at livet som professionel badmintonspiller ikke er det rette for hende, og har derfor valgt at trække sig tilbage.

– Jeg har mistet passionen for at være en eliteatlet. Det kræver enorm dedikation, og selvom jeg altid har stræbt efter at være den bedste i verden, kan det ikke lade sig gøre, hvis man ikke giver det hele og brænder for det, udtaler Freja Ravn i en pressemeddelelse.

Jeg er sikker på, at jeg ikke skal fortsætte med badminton

Freja Ravn

– Presset som eliteatlet er enormt, og nu hvor jeg ikke længere har det pres på grund af min skade, trives jeg meget bedre i min hverdag. Derfor har jeg også prioriteret at stoppe for min mentale sundheds skyld.

Ravn og hendes tidligere doublepartner – Amalie Magelund – blev kåret som Årets Komet i 2019.

Beslutningen har været længe undervejs

Ravns beslutning kommer efter en korsbåndsskade, der har holdt hende ude af spillet siden maj 2022.

Hun understreger dog, at det ikke er en pludselig beslutning.

– Jeg har overvejet livet som professionel eliteatlet i flere perioder, og disse tanker er blevet stærkere i løbet af de sidste fire til fem måneder. Det har været den sværeste beslutning i mit liv, men jeg er sikker på, at det er det rigtige for mig. Jeg har brug for en klar afslutning, siger Freja Ravn.

– Jeg kunne ikke være mere sikker end jeg er nu. Jeg kan ikke fortsætte med noget, som jeg ikke er fuldt ud passioneret omkring. Det er bedre at trække stikket nu end at fortsætte i et hamsterhjul. Jeg er sikker på, at jeg ikke skal fortsætte med badminton.

Ravn planlægger nu at fokusere fuldt ud på sine jurastudier på Københavns Universitet, hvor hun er på fjerde semester.

Det er en stor skuffelse

Badminton Danmarks sportslige ledelse har modtaget nyheden med stor skuffelse, selvom det ikke kom som en overraskelse. Det fortæller cheflandstræner Kenneth Jonassen til TV 2 SPORT.

– Det kom måske ikke som et chok, men det er stadig hårdt for alle, der har arbejdet med Freja, da hun er et stort talent. Jeg forstår fuldt ud den situation, hun har været igennem. Når motivationen ikke er der til at forfølge sine drømme inden for badminton, er det vigtigt og modigt, at hun tør trække stikket, og det har jeg stor respekt for.

– Det er en stor skuffelse, da vi ikke har mange talenter af hendes kaliber. Vi vil helt sikkert mangle en spiller som hende.

Med sit karrierestop trækker Freja Ravn sig også fra Team Skælskør-Slagelse.

 • VICTOR DM 2022
 • VICTOR Denmark Masters 2021
 • Scottish Open 2019
 • Irish Open 2019
 • Polish Open 2019
 • Dutch Open 2019
 • Swedish Open 2019
 • EM for blandede landsholds 2021
 • EM for damelandshold 2020

Titler på ungdomsniveau

 • – U19-danmarksmester i damedouble i 2018 og 2019
 • – U17-danmarksmester i damedouble i 2017
 • – U15-danmarksmester i damedouble i 2015
 • – U13-danmarksmester i damedouble i 2013

Forfatterens kommentar

“Freja Ravns beslutning om at trække sig fra professionel badminton er et stort tab for dansk badminton. Hendes talent og dedikation har gjort hende til en af de mest lovende spillere i sporten. Det er dog vigtigt at huske, at en atlets mentale sundhed er lige så vigtig som deres fysiske præstationer. Vi ønsker Freja alt det bedste i hendes fremtidige bestræbelser.”

Konklusion

Freja Ravns beslutning om at trække sig fra professionel badminton er et stort tab for sporten i Danmark. Hendes talent og dedikation vil blive savnet på banen. Men hendes beslutning understreger vigtigheden af mental sundhed i sport, og vi ønsker hende alt det bedste i hendes fremtidige bestræbelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *