Retro: Undgå at spise hotdogs under ishockeykampe.
3 mins read

Retro: Undgå at spise hotdogs under ishockeykampe.

Retro: Undgå at spise hotdogs under ishockeykampe.

Historisk dansk opgør i Bundesligaens ishockey

I efteråret 1996 rejste jeg til Bayern for at overvære det første danske opgør i Bundesligaens ishockey. Kampen stod mellem Starbulls Rosenheim, hvor Jesper Duus spillede, og Augsburger Panther med Heinz Ehlers på holdet.

En skade ændrer kampens forløb

Kampen blev afholdt i Rosenheim. Efter en lang dag var jeg blevet sulten og købte en hotdog i den første pause. Da jeg vendte tilbage til pressepladserne i starten af anden periode, var Ehlers ikke at se hverken på isen eller i boksen. Det viste sig, at Panthers danske playmaker og topscorer var blevet skadet i en tackling midt på isen kort efter pausen.

Mødet med en skadet Ehlers

Efter kampen mødte jeg en nedtrykt Ehlers i omklædningsrummet. Han fortalte, at han havde forvredet sit venstre knæ og frygtede det værste. Dagen efter blev hans frygt bekræftet af klubbens læge. Han skulle bære en skinne om knæet og kunne tidligst vende tilbage til kampene om seks uger.

Resultatet af kampen

Lokalopgøret mellem Starbulls Rosenheim og Augsburger Panther endte med en sejr til Jesper Duus og hans hold med 4-2. Duus, som er den eneste dansker, der har vundet guld i tre lande, tog sejren med ro og udtrykte overraskelse over holdets placering i Bundesligaen.

Besøg hos familien Ehlers

Efter kampen besøgte jeg Ehlers og hans familie i deres rækkehus uden for Augsburg. På trods af sin skade og de udfordringer, det medførte, var Ehlers fast besluttet på at fortsætte sin karriere inden for ishockey. Han drømte om at blive træner.

Ehlers’ karriere efter skaden

Ehlers var 30 år på det tidspunkt og havde allerede en lang karriere bag sig med deltagelse i syv VM-turneringer. Efter sin aktive karriere vendte han tilbage til landsholdet som træner. Han har siden nået nye højder med OL-kvalifikationen i Oslo, OL-kvartfinalen i Beijing og VM-sejren over Tre Kronor i Riga 2021.

Ehlers’ nuværende position

I dag er Ehlers træner for EHC Visp i den næstbedste schweiziske række. Klubben har haft en svær start på sæsonen, men har vundet de seneste tre kampe.

Citat fra forfatteren

“Dette var en uforglemmelig oplevelse, der understregede både glæden og udfordringerne ved sporten. Ehlers’ historie er et bevis på, at uanset hvilke udfordringer man står overfor, kan man altid komme stærkt tilbage med den rette attitude.”

Konklusion

“Ehlers’ karriere er et eksempel på den dedikation og viljestyrke, der kræves for at nå toppen inden for sporten. Hans historie er en inspiration for alle, der drømmer om en karriere inden for ishockey.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *