Det danske ishockeylandshold kommer til Aalborg
3 mins read

Det danske ishockeylandshold kommer til Aalborg

Det danske ishockeylandshold kommer til Aalborg

Af Nathalia Hentze Nielsen

Foto: Danmarks Ishockey Union

OL Kvalifikation i Ishockey kommer til Aalborg

Ishockeyfans kan se frem til sensommeren 2024. Verdens ishockeynationer skal i gang med kvalifikationen til Vinter OL 2026 i Italien, og det bliver med Aalborg som værtsby.

Danmarks største isarena bliver hjemmebane

Sparekassen Danmark Isarena, landets største, bliver dansk hjemmebane, når herrelandsholdet i dagene fra 29. august til 1. september skal forsøge at kvalificere sig til Vinter-OL i 2026 i Italien. Det skriver Danmarks Ishockey Union i en pressemeddelelse.

Aalborg bliver dermed vært for de rød-hvide og gæsterne fra Norge, Japan og Storbritannien. Kun vinderen kvalificerer sig til OL.

Stor opbakning til begivenheden

“Vi glæder os over, at Aalborg igen vil lægge is til en stor event. Organisationen hos Aalborg Pirates og de mange frivillige omkring byens ishockeyhold leverer altid en formidabel indsats, når der skal holdes ishockeyfest.

Også en stor tak til Aalborg Kommune, der har vist stor vilje til at samarbejde omkring en så stor begivenhed,” siger DIU-formand Henrik Bach Nielsen.

Forventninger til OL-kvalifikationen

Han håber og tror på tre gange udsolgt til Danmarks kampe og kalder OL-kvalifikationen for den største danske ishockeybegivenhed i kalenderåret 2024.

“Det er et tidligt højdepunkt i sæsonen 2024/25, og deltagelse ved OL er noget, vi prioriterer ekstremt højt. Det er trods alt kun hvert fjerde år, der er OL. Det vil være et kvalitetsstempel, hvis dansk ishockey igen er repræsenteret,” siger han.

NHL-spillere kan deltage

Det specielle ved OL-kvalifikationen er, at Danmark potentielt kan stille med alle de spillere, der har sin dagligdag i verdens bedste ishockeyliga, NHL, og naturligvis også de spillere, der spiller i AHL, som er niveauet lige under NHL.

Samtidig ligger det fast, at NHL-spillerne – i modsætning til OL i 2022 – får mulighed for at deltage i selve OL-turneringen.

Kommentar fra forfatteren

“Håbet og troen er, at vores NHL’ere og AHL’ere vil bakke op om landsholdet i august i jagten på en OL-plads. Bare for at nævne et enkelt eksempel, så har Nikolaj Ehlers aldrig spillet en gældende kamp på sin hjemmebane i Aalborg. Den mulighed griber han forhåbentlig nu,” siger Henrik Bach Nielsen.

Konklusion

Hos den arrangerende klub Aalborg Pirates glæder direktør Lars Laursen sig til, at Sparekassen Danmark Isarena forhåbentlig bliver fyldt op til den spændende OL-kvalifikation.

“Vi vil lægge os i selen for at gøre arrangementet til en folkefest med en masse tilskuere, så presset på de tre andre deltagende landshold bliver massivt, når Danmarks bedste ishockeyspillere kæmper for en plads til OL 2026. Det bliver en stor begivenhed, som vi virkelig glæder os til,” siger han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *